Avrupalı ırkçılar, göçmenleri durdurmak için Akdeniz’de devriye gezecek

İtalya, Almanya, Fransa ve Avusturyalı faşistlerin oluşturduğu ‘Defend Europe-Avrupa’yı Savun’ adlı grup, deniz yoluyla Avrupa’ya ulaşmaya çalışan göçmenleri durdurmak için bir tekne kiraladı.

Grup, denizdeki göçmen teknelerini Libya’ya geri göndermeyi ve göçmenlere yardım için çalışan sivil toplum kuruluşlarını engellemeyi amaçlıyor.

İlk olarak Fransa’da ortaya çıkan ‘Generation Identitaire-Kimlikçi Nesil’ hareketinin diğer Avrupa ülkelerine de yayılmasıyla oluşan grubun internet sitesinde şu duyuru yer alıyor:

“Her hafta, her gün, her saat başı yasa dışı göçmenlerle dolu gemiler Avrupa karasularına akın ediyor. Bir istila yaşanıyor. Bu devasa göç, kıtamızın çehresini değiştiriyor. Güvenliğimizi ve yaşam biçimimizi kaybediyoruz. Biz Avrupalıların kendi memleketlerimizde azınlık haline gelmesi tehlikesi mevcut.”

Parayı iki ayda topladılar

Faşistler göçmenleri durdurmak için kullanılacak tekneyi kitlesel fonlama yöntemiyle kiraladı. İnternet sitesi üzerinden bağış toplayan Defend Europe, bu yöntemle geçen Mayıs’tan bu yana 100 bin doların üzerinde gelir elde etti.

Faşistlerin bu projesine karşı çıkanlar sosyal medya üzerinden bağış kampanyasının durdurulması için kampanyalar başlattı. PayPal üzerinden yapılan bağışların tepkiler üzerine durdurulması üzerine ise Defend Europe kendi internet sitesinden bağış toplamaya devam etti ve bu bağışlarla 40 metrelik bir tekne kiraladı.

Teknenin Cibuti’den Akdeniz’e doğru yola çıktığı ve bu ay içinde faaliyete geçmesinin planlandığı belirtiliyor. (Kaynak: Milliyet)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir