Anasayfa / Haberler / 1 Mayıs’ta hangi sendika nereye çağrı yaptı?

1 Mayıs’ta hangi sendika nereye çağrı yaptı?

İstanbul

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, İstanbul 1 Mayıs’ında Bakırköy Halk Pazarı’nda olacaklarını açıkladı. DİSK Genel Merkezi’nde yapılan basın toplantısında konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko güvenlik nedeniyle bu kararı kendilerinin aldıklarını belirtti ve “Taksim sevdamızdan biz hiçbir zaman vazgeçmedik” ifadesini kullandı. DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş sendikası ise merkezi olarak Gebze Sendikalar Birliği (GSB) çağrısıyla Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek 1 Mayıs mitingine katılacağını açıkladı.

Taksim Çağrıları

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş sendikası twitter hesabından “kitlesel olarak Taksim’e yürüyecekleri” açıklamasında bulunurken İnşaat-İş Sendikası da “Taksim için dövüşmek işçi sınıfı için onur sorunudur” diyerek Taksim’e çağrı yaptı. Umut-Sen de twitter hesabından Taksim, Gebze ve Çorlu’da olacaklarını duyurudu.

Ankara

Ankara’da DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İKK, ATO ve ASMMMO düzenledikleri ortak basın toplantısıyla Ankara’daki 1 Mayıs programlarını açıkladı. Buna göre 10.04’te Ankara Gar’ı önünde 10 Ekim Katliamı ve 1 Mayıs’ta hayatını kaybedenler anılacak. Ardından 12.00’de Dikimevi Kutlugün Kavşağı’nda buluşularak Kolej Meydanı’nda miting düzenlenecek.

Türk-İş ise 1 Mayıs’ta merkezi olarak Ankara Tandoğan Meydanı’nda olma kararı aldı. Diğer illerde de 1 Mayıs’a katılım gösterileceğini açıklayan Türk-İş, İstanbul’da Bakırköy Halk Pazarı’nda yapılacak mitinge ise üye sendikaların katılmamasını istedi. Buna karşın Türk-İş konfederasyonuna bağlı Belediye-İş, Tek Gıda-İş, Liman-iş ve Deriteks sendikasına bağlı bazı şubeler DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından çağrısı yapılan Bakırköy Halk Pazarı’nda düzenlenecek mitinge katılacaklarını açıkladılar.

Diğer şehirler

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Zonguldak Madenci Anıtı’nda 1 Mayıs’ı kutlayacağını açıkladı. Sendikalar, çeşitli siyasal çevreler ve meslek örgütleri tarafından İzmir Gündoğdu Meydanı, Bilecik Cumhuriyet Meydanı, İzmit Anıtpark, Eskişehir Sıhhiye Meydanı, Bursa Atatürk Stadyumu Meydanı, Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda mitingler düzenlenecek.

Yeryüzü Postası

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir