Anasayfa / Haberler / Berkin Elvan Davası ölümünün üzerinden 3 yıl geçtikten sonra başlıyor

Berkin Elvan Davası ölümünün üzerinden 3 yıl geçtikten sonra başlıyor

Gezi direnişi esnasında Okmeydanı’nda polis tarafından vurulan ve 269 gün tedavi gördükten sonra 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan dosyasında yargı süreci ölümünün üzerinden 3 yıl geçtikten sonra başlıyor. İstanbul 17’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması yarın (Perşembe) saat 10.00’da gerçekleşecek.

Davada sadece Berkin Elvan’ı öldüren polislerden Fatih Dalgalı sanık olarak yargılanıyor. Soruşturmada adı geçen diğer 5 polis hakkında ise savcılık tarafından takipsizlik kararı verildi. Tutuksuz yargılanan Fatih Dalgalı’nın ise “olası kastla öldürmek” suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Berkin Elvan gezi direnişi esnasında, 16 Haziran 2013 tarihinde Okmeydanı’ndaki evinin yakınlarında polis tarafından atılan ve başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle ağır yaralanmıştı. Hastanede 269 gün boyunca yaşam mücadelesi veren ve 16 kiloya kadar düşen Elvan, 11 Mart 2014’te , 15 yaşındayken hayatını kaybetmişti. Berkin Elvan soruşturması, ölümünden sonra başlamış ama bugüne kadar çeşitli gerekçelerle uzatılmıştı.

Yeryüzü Postası

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir