İhraçlara karşı Üniversitelerde eylemler sürüyor: Ankara Üniversitesi İLEF Dekanlığı işgal edildi

686 sayılı KHK ile muhalif akademisyenlerin üniversitelerden ihraç edilmesine karşı bugün üniversitelilerin eylemleri sürüyor. Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenci ve akademisyenler Antıpark Kampüs önünde buluştu. Akademisyenlerin yapılmak istenen basın açıklamasına polis saldırdı. 1’i akademisyen 10 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölümü öğrencileri bugün saat 13.00’te İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı önünde bir araya gelerek, Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü’nde yaşanan ihraçları ve bölümün fiilen işlevsiz hale getirilmesini protesto etti.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü önünde de saat 13.00’te basın açıklaması düzenlendi.  Açıklamanın esnasında, kampüs girişindeki öğrenci ve akademisyenlere faşistler tarafından saldırı gerçekleştirildi. Faşistlerin uzaklaştırılmasından sonra gerçekleştirilen açıklamada, “Marmara Üniversitesi’nden 23 akademisyen ihraç edildi. Bu hükümetin temsilcileri dahi bu kararın arkasında duramadılar. Hükümetin temsilcileri suçu; topu YÖK’e attı. YÖK rektörlere attı. Biliyoruz bu suçu hep birlikte işlediler. Bu hukuksuzluğu hep beraber gerçekleştirdiler. Üniversitelerde rektörlükler adeta ispiyonculuk yaparak, isimler vererek bu şekilde bu sonucun ortaya çıkmasına neden oldular” denildi.

Ankara Üniversitesi’nde Ders Boykotu ve İşgal

Ankara Üniversitesi’nde ise bir haftalık ders boykotu başladı. Tıp Fakültesinde toplanan öğrenci ve akademisyenler “Hocama Dokunma” pankartı açtı. Burada konuşan Prof. Dr. Yasemin Yalım, Akademik Kurul’un toplanması ve akademisyenlerin ait oldukları kürsülere dönmesi çağrısında bulundu. Öte yandan Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde bulunan İletişim Fakültesi dekanlığı, öğrenciler tarafından işgal edildi. Öğrenciler, Dekan Abdülrezak Altun’un istifasını talep ediyor.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir