Kadınlardan Watsons mağazasında yaşanan tacize karşı eylemler

kategori:

17 yaşındaki lise öğrencisinin, İstanbul Vialand alışveriş merkezinde bulunan Watsons mağazasında ruj çaldığı iddiasıyla soyularak aranmasına karşı kadınlar bugün (10 Aralık) mağaza önünde bir eylem gerçekleştirdi. Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu’nun çağrısıyla “Çıplak Arama Tacizdir”, “Tacizci Watsons”, “İşkenceci Watsons” yazılı dövizlerle mağaza önünde toplanan kadınlar burada basın açıklaması okudu. Bir genç kızın bu mağazada tacize, erkek şiddetine ve işkenceye uğradığının vurgulandığı basın açıklamasında “Erkek şiddetine karşı her yerde direneceğiz.” dedildi. Eylem sırasında Watsons’un tacizi sık sık ıslıklarla ve sloganlarla protesto edildi.

İstanbul Eyüp’te bulunan Vialand Alışveriş Merkezi’ndeki Watsons mağazasında lise 3. sınıf öğrencisi B.C. adlı bir kız çocuğu ruj çalmakla suçlanmış, mağaza müdürü ile AVM’nin güvenlik görevlisi tarafından depoya indirilmiş, çıplak aramaya maruz bırakılmıştı.

Anarşist Kadınlar Eylem Yaptı

Öte yandan Anarşist Kadınlar dün (9 Aralık) akşam İstanbul’da Bahariye Caddesi’nde bulunan Watsons şubesi önünde eylem yaptı. Şube tabelasını ve vitrinini mor boyalarla boyayan ve sloganlar yazan anarşist kadınlar konuya ilişkin sosyal medyada açıklama yayınladı.

Açıklamanın tam metni:

17 yaşında ki kadın arkadaşımızı çıplak aramayla taciz eden Watsons’a karşı eylem gerçekleştirdik

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Vialand AVM’de bulunan Watsons şubesinde, 17 yaşındaki kadın arkadaşımız B.C, “hırsızlık yaptığı iddiasıyla şirket çalışanları ve AVM güvenlikleri tarafından zorla aranmıştı. İki erkek görevlinin bulunduğu arama, çıplak arama boyutuna ulaşmış ve kadın arkadaşımız hem şirket çalışanları tarafından taciz edilmiş hem de işkence görmüştü.

Dün akşam (8.12.2016) İstanbul’da Kadıköy Bahariye Caddesi’nde bulunan Watsons şubesine yönelik bir eylem gercekleştirdik. Hem tacizci Watsons’u teşhir ettik hem de tacizcilere karşı sokaklarda olacağımızı bir kez daha belirttik. Sirketin tabelasını ve vitrinini mor boyalarımızla boyadık, dükkanın etrafında ki duvarları sloganlarımızla doldurduk.

Anarşist Kadınlar olarak, gerçekleştirdiğimiz bu eylemle bir kez daha belirtiyoruz ki, kadınlara zor kullanarak çıplak arama gibi benzer tacizlerle uygulanan şiddete karşı sokaklarda olmayı sürdüreceğiz. Watsons şirketinden ve tüm ataerkil zorbalardan hesap soracağız. Kadınlar olarak erkek şiddetine her yerde her halde direneceğiz, direnerek özgürleşeceğiz.

Anarşist Kadınlar


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir