Anasayfa / Haberler / Erdoğan’ın “Esad’ı devirmek için Suriye’ye girdik” sözlerine Rusya ve Suriye’den sert tepki

Erdoğan’ın “Esad’ı devirmek için Suriye’ye girdik” sözlerine Rusya ve Suriye’den sert tepki

İstanbul’daki Parlamentolararası Kudüs Platformu Sempozyumu’nda konuşan Recep Tayyip Erdoğan “Devlet terörü estiren zalim Esed’in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil” ifadesini kullandı. Erdoğan’ın sözlerine hem Rusya hem de Suriye tarafından sert yanıt verildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu açıklamasının Moskova’nın görüşleri ile uyumlu olmadığını belirtip, Ankara’nın bu konuyla ilgili bir açıklama vereceğini umduklarını söyledi. Pesko “Açıklama gerçekten beklenmedikti. Bu, çok ciddi bir açıklama. Açıklama, öncekilerle çeliştiği gibi, silahlı güçleri Suriye’de meşru biçimde bulunan tek ülke olarak bizim durumu anlayış biçimimizle de çelişiyor. Biz Suriye’nin meşru hükümetinin talebi üzerine oradayız. Bunu anlamak çok önemli.” Dedi.  Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ise “Açıklamalar daha önce Rusya ile Türkiye arasında varılan tüm anlaşmalarla çelişiyor. İlk olarak 2254 sayılı karara, 2268 sayılı karara, Viyana formatında ve Lozan formatında alınan kararlara aykırı.” ifadesini kullandı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Erdoğan’ın Türk saldırganlığının amaçlarına ilişkin açıklaması, onun (Erdoğan) yalanlarına son noktayı koydu ve Suriye topraklarındaki Türk saldırganlığının hırslar ve yanılsamaların sonucundan başka bir şey olmadığını ortaya çıkardı.” ifadesine yer verildi.

Dün TSK mensubu 2 asker IŞİD tarafından kaçırıldı, bugün 5 asker yaralandı

IŞİD ile bağlantılı Amaq adlı internet sitesi dün akşam verdiği haberde El Bab kentinin Ed Dana köyü yakınlarında 2 Türk askerini kaçırdığını duyurdu. Ed Dana köyü yakınlarında Türk askerlerinin olduğu alana IŞİD tarafından ağır silahlarla saldırı düzenlendiği, iki askerin silahlarıyla birlikte yakalandığı ve önce El Bab kentine, oradan da Rakka’ya doğru götürüldüğü iddia edildi. TSK da 2 asker ile irtibatın kesildiğini, bölgede arama faaliyetlerinin devam ettiğini duyurdu. Kaçırılan askerlerin Astsubay Muhammed Duran Keskin ile Astsubay Kıvanç Kaşıkçı olduğu açıklandı. IŞİD’in 1 Eylül 2015’te kaçırılan TSK askeri Serter Taş, 15 aydır örgütün elinde bulunuyor. Öte yandan bugün El Bab yakınlarında TSK ile IŞİD arasında çıkan çatışmada 5 askerin yaralandığı, yaralı askerlerin Kilis  ve Gaziantep’teki hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir