Anasayfa / Haberler / Demokratik Suriye Güçleri: Rakka operasyonu başladı

Demokratik Suriye Güçleri: Rakka operasyonu başladı

ABD destekli Demokratik Suriye Güçleri (DSG), IŞİD’in ‘kalesi’ olan Rakka’nın geri alınması için uzun süredir planları yapılan operasyonun başladığını duyurdu. Reuters ajansının aktardığına göre YPG’nin başını çektiği ve ABD’nin destek verdiği Demokratik Suriye Güçleri (DSG) komutanları, Suriye’nin Ayn İsa kasabasında düzenledikleri bir basın toplantısında, IŞİD’in ‘kalesi’ Rakka’yı geri almak için ‘Öfkeli Fırat’ (Angry Euphrates) adını verdikleri bir operasyon başlattıklarını açıkladı.

DSG sözcüsü Talal Sello da AFP’ye yaptığı açıklamada, operasyonun iki aşamalı olacağını, ilk olarak Rakka’nın kırsal bölgelerinin kurtarılıp kentin izole edileceğini, sonra da kentin kontrolünün ele geçirileceğini söyledi. DSG’nin Rakka operasyonu için ABD liderliğindeki koalisyondan tanksavar füzeleri de dahil olmak üzere yeni silahlar aldığını söyleyen Sello, “Savaş kolay olmayacak ve kesin, dikkatli operasyonlar gerektirecek. Zira IŞİD, Rakka’yı kaybetmesinin Suriye’de işinin bittiği anlamına geleceğinin bilinci ile kalesini savunacak” dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı Türkiye’ye Geldi

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ABD tarafının talebi üzerine, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford, Türkiye’ye resmi ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında konuk komutan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile bir araya geldi. Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’ndaki görüşme devam ediyor. Ziyaretin DSG’nin Rakka operasyonuna başladığı gün gerçekleşiyor olması dikkat çekti.

Kaynak: Sputnik

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir