10 Ekim katliamında yaşamını yitiren anarko sendikalist Ali Kitapçı etkinliklerle anıldı

kategori:

10 Ekim 2015’te Ankara Garı’nın önünden başlayan Emek, Demokrasi ve Barış Mitingi’ne yönelik IŞİD saldırısı sonucu yaşamını yitiren Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyesi, anarko sendikalist Ali Kitapçı Ankara’da çeşitli etkinliklerle anıldı.

7 Ekim Cumartesi günü Çankaya Belediyesi tarafından Ankara 100. Yıl Mahallesi’nde kurulan ve Ali Kitapçı’nın adının verildiği parkın açılışı yapıldı. Ali Kitapçı’nın yoldaşları ve sendikacı arkadaşlarının forum gerçekleştirdiği açılışta ilk konuşma Ali Kitapçı’nın eşi Emel Kitapçı tarafından yapıldı. Etkinlikte KHK ile işten çıkarılan ve Yüksel Caddesi’nde direnen Veli Saçılık, KHK ile işten çıkartılan ve Ankara Dayanışma Akademisi(ADA) kurucularından Nuray Türkmen, işten çıkarılan akademisyenlerden Anayasa Hukukçusu Dinçer Demirkent, 10 Ekim Davası Avukat Komisyonu’ndan Nuray Özdoğan, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nden Mehtap Sakinci Coşgun ve Kaos Yayınları’ndan Gazi Bertal birer konuşma yaptı.

Öte yandan 8 Ekim Pazar günü, Ali Kitapçı Parkı’nda KHK ile işten atılan akademisyenlerin kurdukları Sokak Akademisi tarafından Ali Kitapçı anısına bir etkinlik gerçekleştirildi. Sokak Akademisi’nin yeni dönemde gerçekleştirdiği ilk etkinlikte, ODTÜ Sosyoloji Bölümünden Recep Akgün anarko sendikalizm anlatımı gerçekleştirdi.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir