2016 Biterken İşçiler Mücadeleye Hazırlanıyor

kategori:

678 saylı Kanun Hükmünde Kararnameyle grevlerin yasaklanması kolaylaşırken Ereğli Demir ve Çelik’ten Bekaert’e, Asil Çelik’ten PAKPEN’e pek çok işyerinde işçiler sendikaları adım atmaya zorluyor ve fiilen mücadeleye hazırlanıyor.

4 bin 700 işçinin çalıştığı Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası’nda Türk Metal ve işveren arasında toplu iş görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alındı. Birleşik Metal-İş’in yetkili olduğu Bekaert fabrikasında da toplu iş görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasıyla grev kararı asıldı. Bugün (23 Kasım) fabrika girişinde toplanan işçiler 8 Aralık’ta greve çıkacaklarını duyurdular.

Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde kurulu bulanan Asil Çelik fabrikasında ise Birleşik Metal-İş Sendikası ve fabrika yönetimi arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı ve uyuşmazlık zaptı tutuldu. Arabuluculuk aşamasından sonuç çıkmaması halinde grev kararı alınabilir.

PAKPEN’de ücretlerini alamayan işçiler üretimi durdurdu

PAKPEN’in Konya Selçuklu’daki fabrikasında çalışan işçiler Ekim ayı maaşlarının, halen ödenmemesi üzerine üretimi durdurdu. Petrol-İş daha önce yaptığı açıklamada 22.11.2016 Salı günü saat 17:00’ye kadar maaşların yatırılmaması halinde işçilerin iş bırakacağı uyarısında bulunmuştu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir