Anasayfa / Haberler / Kolombiya’da eylemler birinci ayını doldurdu: Hükümet blokaj eylemlerini gerekçe göstererek nihai anlaşmayı imzalamıyor

Kolombiya’da eylemler birinci ayını doldurdu: Hükümet blokaj eylemlerini gerekçe göstererek nihai anlaşmayı imzalamıyor

Eylemlerin birinci ayını doldurduğu Kolombiya’da Hükümet ile ulusal grev komitesi arasındaki görüşmeler devam ederken, ülke çapında kitlesel eylemler devam ediyor.

Dün yine Cali, Medellin, Bogota başta olmak üzere birçok şehirde binlerce kişi sokaklara çıktı. Bazı noktalarda polis saldırıları yaşandı. Öte yandan bu hafta, hükümet ve ulusal grev komitesi arasında yapılan görüşmelerde bir “ön anlaşmaya” ulaştıklarını açıklamıştı, ancak hükümet, bazı eylemcilerin yol blokajlarını kaldırmadığı gerekçesiyle, Perşembe günü anlaşmayı imzalamadı. Kolombiya’nın birçok yerinde devam eden, ürün ve hammadde sevkiyatını engelleyen blokajların kapitalist şirtketleri ciddi biçimde etkilendiği belirtiliyor.

Merkez İşçi Sendikası (CUT) başkanı Francisco Maltes Perşembe günü yayınladığı bir video mesajda “Kolombiya’da barışçıl protestolar gerçekleştirme konusunda garanti ile ilgili hükümetin bize bir cevabı olmamasına üzülüyoruz.” ifadelerini kullandı.

28 Nisan’da başlayan eylemler, hükümetin yürürlüğe sokmak istediği vergi ve sağlık reformlarının rafa kaldırılmasını sağlamış ve eski maliye bakanı Alberto Carrasquilla’nın istifasına yol açmıştı. Eylemciler temel gelir ve polis şiddetinin sona ermesini içeren çok sayıda taleple eylemlerine devam ediyorlar.

Eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısıyla ilgili farklı açıklamalar gelse de insan hakları grupları tarafından, 28 Nisan’dan bugüne kadar eylemlerde en az 55 kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir