Anasayfa / Haberler / Fransa’da Grandpuits rafinerisinin kapatılma planına karşı grevde olan işçiler Total binasında eylem yaptı: Total pislik yapıyor

Fransa’da Grandpuits rafinerisinin kapatılma planına karşı grevde olan işçiler Total binasında eylem yaptı: Total pislik yapıyor

Fransa’nın Seine-et-Marne departmanına Melun’da bulunan, petrol tekeli Total’e bağlı Grandpuits rafinerisinin kapatılma planına karşı 5 Ocak’tan bu yana grevde.

Dün (9 Şubat) işçiler Total’in Paris’te bir çok şirket merkezinin bulunduğu La Defense bölgesinde merkez ofisinde eylem gerçekleştirdi. Eylemde “Yeşil göz boyama (greenwashing) ve sosyal kargaşa: Total pislik yapıyor” yazılı pankart açıldı. İklim aktivistlerinin destek verdiği eylemde binaya yönelen eylemcilerle polis arasında çatışma yaşandı. Polisin engelleme çabalarına rağmen bir grup eylemci binanın camlarına afişler yapıştırdı.

700’den fazla kişinin işini kaybetmesine neden olacak olan planın duyurulmasının ardından işçiler 5 hafta önce greve başlamıştı. Melun’da bulunan rafineri önünde grev hattı kuran işçiler, çeşitli eylem yöntemleriyle de mücadele ediyorlar.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir