Saldırılara rağmen eylemler sürüyor: Susmuyoruz, korkmuyoruz, aşağı bakmıyoruz

Rektör atamalarına, polis şiddetine ve devlet baskısına karşı eylemler gözaltılara, tutuklamalara ve polis saldırılarına rağmen aralıksız devam ediyor.

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde yapılmak istenen eyleme polis biber gazı ve cop ile saldırdı. Saldırıda 2 kişi gözaltına alınırken eylemciler, ellerini havaya kaldırarak “Burada anayasal hakkımızı kullanıyoruz, elimizde hiçbir şey yok” diyerek direnişlerini sürdürüd. Çevrede toplanan insanların da destek verdiği grup “Aşağı bakmayacağız. Tüm arkadaşlarımızı geri alacağız” yazılı pankart açarak “Bu böyle gitmez, gençlik biat etmez” sloganı attı. Polis saldırısına ve tehditlerine rağmen basın açıklaması gerçekleştirildi.

Boğaziçi Üniversitesi bileşenleri de eylemlerine bugün devam etti. Öğretim görevlileri haftalardır olduğu gibi protesto etmek için yine rektörlüğe sırtlarını dönerken, nöbetlerini sürdüren öğrenciler rektör yardımcılığı görevini kabul eden Naci İnci ile karşı karşıya geldi. Bir süre öğrencilerin sorularını dinleyen İnci cevap vermeden yanlarından ayrıldı. Rektörlük önünde çeşitli etkinlikler yapan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri düzenledikleri forumun ardından “Polis defol, üniversiteler bizimdir” “Homofobik rektör istemiyoruz.” “Ünivesiteler bizimdir bizimle özgürleşecek.” sloganlarıyla kampüs içinde yürüyüş gerçekleştirdi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinden ve öğretim görevlileri de rektör atamalarına, tutuklamalara ve gözaltılara karşı eylem gerçekleştirdi. Eylemde gözaltına alınan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri Özge Elvan ve Koral Hacıbeyoğlu’nun serbest bırakılmasını talep edildi.

İstanbul Sarıgazi’de de, rektör atamalarına, polis şiddetine ve devlet baskısına karşı “YÖK, polis, medya; bu abluka dağıtılacak”, “Kayyum rektör istemiyoruz” sloganları ile yürüyüş gerçekleştirildi. Eyleme bir çok kişi de balkonlardan alkışlarla destek verdi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir