Anasayfa / Haberler / Asgari ücrete yüzde 21 zam yapılması sonrası bir çok yerde eylemler gerçekleştirildi

Asgari ücrete yüzde 21 zam yapılması sonrası bir çok yerde eylemler gerçekleştirildi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda 2021 yılında geçerli olacak asgari ücret, yüzde 21 artışla net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi. Belirlenen sefalet zammına karşı bir çok yerde eylemler gerçekleştirildi.

DİSK, Türk-İş ve Hak-İş Konfederasyonları açıklanan zamma karşı İstanbul, Adana, Diyarbakır, Eskişehir, İzmir, Antep, Ankara, Samsun ve İzmit’te basın açıklamaları gerçekleştirdi. Ortak açıklamaların yanı sıra DİSK tarafından Kadıköy İskele meydanınında bir eylem gerçekleştirldi.

İstanbul’da Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu’nun çağrısıyla da bir eylem gerçekleştirildi. Kadıköy’de Süreyya Operası önünde akşam 19.00’da gerçekleşen eylemde okunan basın açıklamasında asgari ücret tespit komisyonunun 2021 yılı asgari ücretinin AGİ ve devlet destekleriyle 2.825 lira belirlemesiyle birlikte sermaye devletinin milyonlarca işçiyi açlığa terk ettiği belirtildi.

İzmir’de ise Çiğli Emek ve Demokrasi Platformu 2021 için belirlenen asgari ücrete tepki gösterdi. Platform yaptığı açıklamada, tüm işçi ve emekçileri mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir