Anasayfa / Haberler / Yunanistan’da öğrenciler koronavirüs salgını için yeterli önlem alınmadan okulların açılmasına karşı okulları işgal ediyor

Yunanistan’da öğrenciler koronavirüs salgını için yeterli önlem alınmadan okulların açılmasına karşı okulları işgal ediyor

Yunanistan’ın birçok kentinde lise öğrencileri, salgın koşullarında yeterli önlemler alınmadan derslerin başlamasını protesto etmek için geçtiğimiz hafta okulları işgal etmeye başladılar.

Kızıl Bayrak’ın haberine göre Kardiça ve Agrinio kantelerinde başlayan işgal eylemleri ülke geneline yayıldı. Kardiça ortaöğretim müdürüne göre, geçtiğimiz Çarşamba günü şehirdeki beş genel liseden dördü işgal edildi. Kardiça’da bulunan iki meslek lisesi de öğrenciler tarafından işgal edildi.

Bu hafta Pazartesi günü, ülke genelinde onlarca okul daha protestolara katıldı; Yunanistan’ın en büyük ikinci şehri olan Selanik’te öğrenciler 40’tan fazla okulda sınıflarını işgal ettiler. İnternette yapılan bir toplantının ardından N. Petritsi ve Lefkonas’taki lise öğrencileriyle Serez ve Sidirokastro’daki öğrenciler de onlara katıldı. ERT, ortaokul öğrencilerinin Sidirokastro Lisesi’ndeki arkadaşlarına katıldıklarını bildirdi. Protothema’nın haberine göre, N. Petritsi ve Lefkonas’taki ortaokul öğrencileri de protestolara katıldı.

Volos, Nea İyonya, Agrinio, Kavala ve Ahaya’daki okullar işgal edildi. Ahaya bölgesinde, Pazartesi günü 39 okul işgal altındaydı ve öğrenciler başkent Patras’ta yürüyüş düzenlediler.

Batı Yunanistan’daki İlia bölgesinde, Pazartesi günü işgal edilen üç okula, Salı günü bölge başkenti Pirgos’taki 13 okul ve diğer bölgelerden en az dört okul daha eklendi.

Yunanistan’ın en büyük adası Girit’te de onlarca okulda işgal eylemleri patlak verdi. Salı günü itibarıyla başkent Heraklion’daki 14 okul ve Hanya ile Resmo’daki okullar işgal altındaydı. Hanya’da en az dokuz okul işgal edildi.

Tovima gazetesi, okul işgaline katılan bir lise ikinci sınıf öğrencisinin şu sözlerini aktarıyor: “Uygun altyapı ve önlemler olmadan maske kullanımının istenen etkiyi yaratmayacağına inanıyoruz.” Devletin verdiği ücretsiz maskelerin kötü kalitede olması, velileri çocuklarına maske satın almak zorunda bırakıyor.

Okulların işgal edimesine baskıyı artırrak kırmak isteyen hükümetin savcıları polise, Selanik’te işgal edilen okulları hedef alarak kamu hizmetlerindeki aksamayı önleme talimatı verdi.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir