Metal patronları lokavt ilan etti

30 bin işçiyi ilgilendiren metal grup toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine sendikaların aldığı grev kararının ardından, metal patronlarının örgütü MESS’ten lokavt ilanı geldi.

Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Çelik-İş, 2 Şubat’ta greve çıkacaklarını açıklamıştı. Birleşik Metal-İş Sendikası, dün 30 iş yerine grev kararlarını asmıştı.

Evrensel gazetesinin haberine göre, 23 Ocak akşamından bu yana KAP’a açıklamada bulunan Aygaz, Türk Traktör, Tofaş, Ford Otosan, Karsan, Otokar ve Arçelik Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) lokavt kararı aldığını ve grev uygulamalarına göre belirlenecek lokavt tarihinin daha sonra şirketlere bildirileceğini duyurdu. Lokavt kararlarına sözleşme kapsamındaki diğer şirketlerin de katılması bekleniyor.

Öte yandan, Birleşik Metal-İş Sendikası, MESS ile 26 Ocak Cuma günü bir görüşme yapacaklarını duyurdu. Sendika’nın Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle: “MESS Sendikamızı masaya davet etti. 2 Şubat’ta GREV uygulaması kararı aldığımız Grup toplu sözleşme için MESS Genel Merkezinde 26.01.2018 tarihinde saat 12.00’de görüşme yapılacaktır.” (Kaynak: ETHA)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir