Anasayfa / Haberler / Seyri Sokak aktivisti, anarşist Oktay İnce gözaltına alındı

Seyri Sokak aktivisti, anarşist Oktay İnce gözaltına alındı

Videoeylem kolektifi. Seyri Sokak aktivisti, anarşist Oktay İnce, Balıkesir Burhaniye’de gözaltına alındı. Aralarında yaşanan maske tartışması sonrasında, İnce’ye bir bekçi tarafından keyfi biçimde GBT yapıldığı, İnce’nin Nuriye-Semih davasında hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

Seyri Sokak hesabından yapılan paylaşımda “Oktay İnce’yi bugün Balıkesir Burhaniye’ de bir bekçi maske takması için sert şekilde uyardı. O da düzgün söylemesini isteyince tartışma yaşandı. Bunun üzerine bekçi amiri GBT yaptı. Nuriye-Semih davasında görüntü aldığı için yakalama kararı olduğu gerekçesiyle ifadeye götürüldü. Oktay İnce bu gece gözaltında olacak! Yarın hakim karşısına çıkacak! Kısacası “yurttaş” Oktay, keyfince insanlara kaba davranan bir “bekçi”nin basit bir “maske” kontrolü sırasında yapılan keyfi bir GBT ile keyfi şekilde gözaltına alındı. Korona, keyfiyet, baskı mekaniği! “ ifadeleri kullanıldı.

Daha öncesinde 16 Ekim 2018 günü sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek başlatılan soruşturma çerçevesinde evine baskın yapılan Oktay İnce’nin 20 yıllık arşivine el konulmuştu.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir