Bulgaristan’da hükümet karşıtı eylemler 30. gününde sürüyor

Hükümet karşıtı protestoların 30. gününe girdiği Bulgaristan’da, başkent Sofya’da ve diğer bazı şehirlerde binlerce insan sokaklara dökülerek Başbakan Boyko Borisov hükümetinin ve Cumhuriyet Başsavcısı İvan Geşev’in istifasını istedi.

Sofya’da sosyal medyada yapılan çağrılar üzerine bir araya gelen eylemciler Bakanlar Kurulu binası önünde toplanarak, “İstifa”, “Mafya”, “Adalet ve Demokrasi” sloganları attı.

Daha sonra yürüyüş yapan eylemciler, 3 kavşakta dün gece güvenlik güçlerinin zorla kaldırdığı çadırları yeniden kurdu. Kavşaklar trafiğe kapatılırken, sadece ambulansların geçebileceği dar şeritler bırakıldı.

Hiçbir siyasi parti sembolü taşımayan eylemciler, hükümetin istifasına ve parlamentonun feshedilmesine kadar eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi.

Bu arada hükümete muhalif olan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, sosyal medya hesabından eylemlere destek vererek, “Siyasi sorumluluk almaktan kaçınan yürütme organları güvenlik güçlerini, protesto eden binlerce Bulgar’a karşı kullanıyor” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir