Koronavirüs vakaları çıkan Dardanel fabrikasında devlet destekli esir kampı uygulaması

Dardanel Gıda’nın Çanakkale’de bulunan yaklaşık 1000 kişinin çalıştığı fabrikasında 40’a yakın koronavirüs vakalarına rastlandı. Fabrika yönetimi tüm çalışanların 14 gün fabrika sahasında ve konaklama alanlarında gözetimli karantinaya alınacaklarını bildirdi.

Evrensel’in haberine göre Dardanel yönetimi tarafından işçilere gönderilen yazıda, “Çanakkale Valiliği İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu kararı doğrultusunda Çanakkale fabrikamızda çalışan tüm personelimiz 14 gün gözetimli karantina altına alınmıştır. Yıllık izinde olan personelimizin izinleri iptal edilmiştir. Resmi sağlık raporu olmayan personellerimizin de işbaşı yapması zorunludur. Covid temas etkisi ihtimaline karşı kişilere verilen ev izolasyonu da bu uygulama ile birlikte kaldırılmıştır ve gözetimli karantina kapsamına alınmışlardır. Bu doğrultuda 27 Temmuz 2020-9 Ağustos 2020 Pazar tarihleri arasında çalışanlarımızın sadece fabrika sahasında ve belirlenecek olan konaklama yerlerinde bulunmasına izin verilmiştir” denildi.

Karara uymayan işçilere yetkili merciler tarafından 3150 TL idari para cezası uygulanacağı belirtilen yazıda, “Kolluk kuvvetleri tarafından konaklama yerlerine gelmeleri sağlanacaktır. 14 günlük süre zarfında konaklama, yemek ve servis hizmetleri şirketimiz tarafından karşılanacaktır. 27 Temmuz Pazartesi mesai çıkış saati ile birlikte personelimizin konaklama yapılacak olan yurtlara sevkleri ve yerleşim işlerine başlanacaktır. Niyazi Önen Gıda üretimi şu anda faaliyet göstermediğinden dolayı gelişmelere göre daha sonradan bilgilendirilecektir” ifadeleri yer aldı.

Yurtlara yerleştirileceklerini belirten işçiler “14 gün geceleri yurtlarda kalacağız, gündüzleri ise çalışmaya devam edeceğiz. Biga’da bir sürü fabrika benzer durumda ama basına yansımasını istemiyorlar. İşçiler de işsiz kalma korkusuyla seslerini çıkaramıyor” ifadelerini kullandı.


Yorumlar

“Koronavirüs vakaları çıkan Dardanel fabrikasında devlet destekli esir kampı uygulaması” için bir yanıt

  1. […] Koronavirüs vakaları çıkan Dardanel fabrikasında devlet destekli esir kampı uygulaması Dardanel Fabrikası Eylem İstanbul 2020-08-08 Yeryüzü Postası Paylaş […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir