ABD’de polis şiddetine ve ırkçılığa karşı eylemler ikinci ayında sürüyor: Teksas’ta bir eylemci Trump destekçi bir faşistin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

ABD’de George Floyd’un 25 Mayıs’ta polis tarafından öldürülmesinden sonra başlayan, ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı eylemler ikinci ayına girdi. Son dönemde özellikle Oregon eyaletine bağlı Portland şehrinde eylemler yoğun biçimde devam ediyor.

Donald Trump’ın, federal kolluk kuvvetlerini, Portland kentine gönderdiğini açıklamasının ardından gerginliğin arttığı şehirde polis ve eylemciler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Federal polisin arasında girdiği eylemcileri zorla araçlara bindirerek bir gerekçe bile sunmadan gözaltına alma görüntüleri ABD’nin bir çok yerinde öfkenin tekrar alevlenmesine neden oldu. .

Portlan’taki eylemlerle dayanışmak için bir çok kentte de gösteriler düzenlendi. Seattle’daki eyleme polis saldırısının ardından, eylemciler ve polis arasında çatışma çıktı. Buradaki eylemlerde en az 45 eylemcinin gözaltına alındığı açıklandı.

Teksas eyaletindeki Austin şehrindeki eylemde ise Trump yanlısı bir faşist önce aracını eylemcilerin üstüne sürdü ve ardından 8 el ateş açtı. Saldırıda vücuduna 3 kurşun isabet eden Garrett Foster isimli eylemci hayatını kaybetti. Polis ise katil faşistin gözaltına alındığını ve polisle işbirliği yaptığını söyledi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir