ABD’de işçiler gelir eşitsizliğine ve ırkçılığa karşı greve çıktı

ABD’de 160 kentte 20 binden fazla işçi ırkçılık ve ayrımcılığa karşı “Siyah Hayatlar İçin Grev” sloganıyla greve çıktı ve eylemler düzenledi.

Ülke çapında on binlerce işçi, koronavirüs pandemisi sırasında daha da derinleşen gelir eşitsizliğine ve sistematik ırkçılığa dikkat çekmek için grev gerçekleştirdi. Eylemlerde polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Eyleme sağlık, eğitim, ulaşım ve gıda gibi sektörlerde faaliyet gösterin çok sayıda işçi örgütü katıldı. “Siyah Yaşamlar için Genel Grev” koalisyonu tarafından organize edilen grev için; Hizmet Emekçileri Uluslararası Sendikası (SEIU), Taşımacılık Sendikası (International Brotherhood of Teamsters), Öğretmenlerin Amerikan Federasyonu (AFT), Birleşik Tarım İşçileri (UFW), Birleşik Yiyecek ve Ticaret İşçileri (UFCW), Amerika’nın Komünikasyon İşçileri (CWA), Birleşik Taşımacılık Sendikası (ATU), New York Eyaleti Hemşireler Derneği ve “15 Dolar için Mücadele” gibi emek örgütleri ve siyasi gruplar çağrı yaptı.

New York’un Manhattan bölgesindeki Trump Uluslararası Oteli dışında da gösteri düzenlendi. Washington’da eylemciler Capitol Hill’de toplanırken, buradaki eylemde, yeni bir kongrede görüşülmeye devam eden, koronavirüs yardım paketi talebi öne çıktı. Eyleme aralarında hemşireler, apartman görevlileri ve fast-food çalışanlarının da olduğu yüzlerce işçi katıldı.

San Francisco’da yaklaşık 1.500 apartman görevlisi, greve çıktı veBelediye Binası’na yürüyüş gerçekleştirdi. Los Angeles’taki McDonald’s çalışanları ve St. Paul’deki huzurevi çalışanları da greve çıktı,


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir