Anasayfa / Haberler / Kadınlar şiddete karşı ‘Harekete Geçiyoruz’ kampanyası başlattı

Kadınlar şiddete karşı ‘Harekete Geçiyoruz’ kampanyası başlattı

Kadına yönelik şiddete karşı “Harekete Geçiyoruz” kampanyası başlatan Mor Dayanışma, tüm kadınları birlikte mücadele etmeye davet etti. 

Mor Dayanışma üyesi kadınlar, İstanbul Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nda yaptıkları açıklama ile kadına yönelik şiddet ve kırım politikalarına karşı “Hareket geçiyoruz” kampanyası başlattıklarını duyurdu. 

Mor balonlarla süslü bisikletleriyle parka gelen kadınlar, açıklama öncesinde kadına yönelik şiddete düdük çalarak tepkilerini gösterdi. “Cinayeti şiddeti meşrulaştıran erkek egemenliğine, işsizliğe ve yoksulluğa karşı Harekete geçiyoruz” pankartı açıp, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Acil önlem paketini uygula” dövizleri taşıyan kadınlar adına Cemile Baklacı konuştu. 

Baklacı, 2020 yılının ilk 6 ayında en az 152 kadının erkekler tarafından katledildiğini, 88 kadının ise şüpheli şekilde yaşamını yitirdiğini belirterek, kadınların erkek egemen zihniyetten beslenen iktidar ve toplum yapısı karşısında her gün artan kadına cinayetlerine ve çocuk istismarına karşı “yaşamak istiyoruz” çığlığını yükselttiğini ifade etti. 

Pandemi süresince artan kadın cinayetleri, istismar ve şiddet vakalarındaki artışın erkek egemen sistemin ve iktidar politikalarının sonucu olduğunu söyleyen Baklacı, “Bu süreçte şiddet vakalarına dönüş yapmayan 183 hattı, kadınları doğru yönlendirmeyen ve hatta geri gönderen kolluk kuvvetleri, yetersiz sayıdaki ŞÖNİM ve kadın sığınma evleri, 6284 sayılı kanunun eksiksiz uygulanmaması kadınların yaşamlarına kastediyor ve her gün kadınların, çocukların öldürülmesine açık kapı bırakıyor” dedi.

Kadınları hedef alan bu politikalar karşı “Harekete Geç” kampanyasına başladıklarını duyuran Baklacı, sözlerini şöyle noktaladı: “Bu kapsamda mahallelerde kadın meclislerimizi kurmaya, erkek şiddetine, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına karşı yerel yönetimlere sorumluluklarını hatırlatmaya ve karar mekanizması olacak kadın politikalarını uygulamaya ve uygulatmaya, Bekçi Yasası ile mahallerimize ve özel hayatımıza yönelik keyfi uygulamalara ses çıkarmaya tüm kadınları çağırıyoruz. İşsizlik ve yoksulluk kıskacına karşı gelmek ve kadınları, çocukları hiçe sayan ekonomi politikalarına müdahale etmek için kadın dayanışmasını büyütmeye çağırıyor, tüm kadınları harekete geçmeye davet ediyoruz.” (Kaynak: Mezopotamya Ajansı)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir