Anasayfa / Haberler / ABD’de isyanın 15. günü: Seattle’da binlerce kişi belediye binasını işgal etti

ABD’de isyanın 15. günü: Seattle’da binlerce kişi belediye binasını işgal etti

George Floyd’un polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından ABD’de başlayan “Nefes Alamıyorum” isyanı 15. gününde sürüyor. Floyd’un cenazesi Houston ‘da defnedilirken, Minneapolis, New York ve Seattle başta olmak üzere bir çok noktada eylemler devam ediyor.

Şehrin genelinde sürekli kitlesel eylemlerin gerçekleştirildiği Seattle’da binlerce kişi belediye binasını işgal etti. Eylemciler polis şiddetini kontrol altına alamamakla suçladıkları Seattle belediye başkanı Jenny Durkan’ın istifasını talep etti. Belediye binasını saatlerce kontrol altına alan eylemciler “Hey hey, ho ho, Jenny Durkan gitmeli!” sloganı attı.

Öte yandan Capitol Hill mahallesi civarında ilan edilen otonom bölgenin giderek genişlediği belirtiliyor. Otonom bölgede toplantıların düzenlendiği, yemek ve sağlık gibi ihtiyaçların kolektif biçimde karşılandığı, edebiyat masaları ve konserler gibi aktivitelerin gerçekleştirildiği belirtiliyor.

New York’ta da eylemler hız kesmeden devam ediyor. Brooklyn’deki McCarren Park’da bir araya gelen eylemciler Floyd’un posterleri ve “Siyahilerin Hayatları Önemlidir”, “Adalet Yoksa Barış Yok” yazılı pankartlar taşıdı.

Üç farklı eyalette anma töreni düzenlenen George Floyd’un cenazesi ise Texas’ın Houston kentinde defnedildi. Floyd’un dört saat süren cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Törende yapılan konuşmalarda ırkçılık protesto edildi, ‘adalet’ çağrısı yapıldı. Floyd, Memorial Gardens Mezarlığı’nda, annesi Larcenia Floyd’un yanına defnedildi.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir