Anasayfa / Haberler / Brezilya’da Bolsonaro karşıtı eylemler devam ediyor

Brezilya’da Bolsonaro karşıtı eylemler devam ediyor

Brezilya’nın güneyindeki Parana eyaletinin başkenti Curitiba’da, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro karşıtı eylemler devam ediyor.

Sosyal medyada, ırkçılık karşıtlarının çağrısıyla valilik sarayına doğru yürüyen eylemcilere polis saldırdı. İlk saldırının ardından tekrar toplanarak Bolsonaro karşıtı sloganlar atan eylemcilere, polis yine cop, plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla saldırdı. Eylemlerde gözaltına alınan olmadığı belirtildi.

Brezilya’nın Sao Paulo ve Rio de Janeiro şehirlerinde 31 Mayıs’ta Bolsonaro karşıtları ile yanlıları eylem düzenlemişti. Polis, Bolsonaro karşıtlarına göz yaşartıcı gaz ve biber gazıyla saldırmıştı.

Nüfusu 210 milyonu aşan Brezilya, bölgede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının merkez üssü haline gelmesine rağmen, virüsü “küçük bir grip” olarak niteleyen Bolsonaro yanlılarının düzenlediği birçok eyleme sahne olmuş ve Bolsonaro’da bu eylemleri desteklemişti.

Ülkede karantina uygulamayan ve bunu uygulayan valileri hedef alan Bolsonaro, salgın karşısında yeterli önlem almadığı için sıkça eleştirilmiş ve salgın nedeniyle zor günler geçiren ülkede bir ayda 2 sağlık bakanı değişmişti.

Salgının yanı sıra siyasi problemler de yaşanan Brezilya’da, nisan sonlarında Bolsonaro’nun Federal Emniyet Genel Müdürünü görevden alması üzerine teşkilata müdahale edildiğini savunan Adalet Bakanı Sergio Moro istifa etmiş ve Bolsonaro hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir