Minneapolis’te otobüs şoförleri, polisleri taşımayı ve eylemler nedeniyle tutuklananları hapishaneye götürmeyi reddediyor

ABD’nin Minnesota eyaletinde  bulunan Minneapolis’te George Floyd’un polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından başlayan isyan dalgası devam ederken, otobüs şoförleri, polisleri taşımayı ve George Floyd eylemleri nedeniyle tutuklananları hapishaneye götürmeyi reddediyor.

Eylemcilerle dayanışmak için Adam Birch isimli bir otobüs şoförünün internette imzaya açtığı bildiriye, aralarında posta çalışanları, hemşireler, öğretmenler ve otel çalışanlarının da olduğu 400’den fazla işçi imzacı oldu. Bildiride “İşimizin Minneapolis Emniyet Müdürlüğü’ne yardım etmek için kullanılmamasını sağlamak için elimizden geleni yapmaya hazırız.” ifadeleri kullanıldı.

Minneapolis’te 2500 üyeye sahip Birleşik Taşımacılık Sendikası (Amalgamated Transti Union- ATU) şubesi de yayınladığı bir bildiride üyelerinin günlük hayatlarında benzer korkularla yaşadıklarını belirterek eylemlere desteklerini açıkladı. Perşembe akşamı ise şehir merkezinde bulunan bir otobüs garajında bulunan ve polisleri taşımakla görevlendirilen şoförlerin çalışmayı reddettiği belirtiliyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir