Anasayfa / Haberler / Koronavirüs vakası çıkan İzmir’deki Akar Tekstil fabrikasında işçiler grev yaptı, patron sopalarla saldırdı

Koronavirüs vakası çıkan İzmir’deki Akar Tekstil fabrikasında işçiler grev yaptı, patron sopalarla saldırdı

İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Akar Tekstil fabrikasında bir işçide koronavirüs tespit edildiği haberi alınması üzerine işçiler greve başlayarak fabrika bahçesine çıktı. Fabrikada örgütlü olan Deriteks Sendikası İzmir Şube yöneticileri de fabrika önüne gelirken işverenin adamları iş bırakan işçilere sopalarla saldırdı. İşçilerin fabrika önündeki bekleyişleri ise devam ediyor.

Akar Tekstil işçileri, dün fabrikada bir işçide koronavirüs tespit edildiği haberini duyduklarında fabrika bahçesinde toplanarak kendilerine açıklama yapılması ve fabrikada çalışmanın durdurulmasını istemişti. Patronun açıklama yapmasının ardından işçiler işbaşı yapmıştı.

İşçilerin dün (3 Nisan Cuma) iş bırakması üzerine Akar Tekstil patronu Hayrettin Akar, iş yerinde koronavirüs vakası olmadığını, Sağlık Bakanlığının iş yerinde alınan önlemleri onayladığını ve “çalışılabilir” dediğini söyleyerek işçilerin işbaşı yapmalarını istedi. Hayrettin Akar ayrıca “Bu ayın yirmisine kadar siparişlerimiz var. Ayın onunda maaşınızı ödeyebilmem için çalışacağız. Sonrası için kısa çalışma ödeneğine başvuracağız” diyerek işçileri işbaşı yapmamaları durumunda işten çıkarmakla tehdit etti.

Daha sonra İzmir İl Sağlık Kurulundan görevlilerin fabrikaya geleceğini söyleyen işverenin çağrısı üzerine işçiler içeri girdi. Bu sırada fabrika önüne gelen işyerinde örgütlü Deriteks Sendikası İzmir Şube yöneticileri fabrikada bulunan sağlık görevlilerinin talimatıyla içeri alınmadı.

Yaklaşık 2 bin işçinin çalıştığı Akar Tekstil’e gelen İl Sağlık Kurulun görevlileri, bir işçinin Kovid-19’a yakalandığını doğruladı. Koronavirüs testi pozitif çıkan işçi ile aynı bantta çalışan 20 işçiye de test yapıldı ve işçiler gözetim altına alındı. İşçiler ve Dertieks yöneticileri, sağlık görevlilerinin “Fabrikada çalışmaya devam edilebilir” dediğini öğrenince bu karara tepki gösterdi. (Kaynak: Evrensel)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir