Anasayfa / Haberler / Antep Melike Tekstil fabrikasında koronavirüs iddiası üzerine işçiler greve başladı

Antep Melike Tekstil fabrikasında koronavirüs iddiası üzerine işçiler greve başladı

Antep Başpınar 4. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Melike Tekstilde çalışan iki işçinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı iddiası üzerine işçiler greve başladı.

Fabrikanın bu durum nedeniyle üretime ara vermesi ve kendilerini ücretli izne çıkarmasını isteyen işçiler, “Bir süre fabrika dışında üretimi durdurarak bekledik. Fabrika yönetimi bazı işçileri üretime zorladı. Daha sonra yanımıza gelen patron ise ‘Biz devletten ödenek bekliyoruz. Başvurumuzu yaptık. Bir hafta, on gün içerisinde belli olacak. Ödenek gelince üretimi durduracağız’ dedi. Sonra da hepimizi yeniden iş başı yapmaya zorladılar. Resmen bize bir hafta on gün içerisinde ölen ölsün deniyor. Ölene kadar çalıştıracaklar” diye konuştu.

Bu durumun kendilerini ve yakınlarını tehlikeye soktuğunu belirten işçiler, “Evinde hastası olan var, yaşlısı olan var. Burada hepimize bu hastalık bulaşmış olabilir. Bu bir hafta 10 gün içerisinde hem kendimizin, hem de ailemizin sağlığını tehlikeye atabiliriz. Bu koşullarda bizi çalışmaya zorlamak doğru mu? Bu bizim hayatımızı tehlikeye atmak değil midir? İşçinin hayatı bu kadar ucuz mu?” diyerek duruma tepki gösterdi. (Kaynak: Evrensel)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir