Anasayfa / Haberler / Çalışanlar taleplerini sosyal medyadan yükseltiyor #KoronayaKarşıÜcretliİzin

Çalışanlar taleplerini sosyal medyadan yükseltiyor #KoronayaKarşıÜcretliİzin

Tüm dünyada Korona Virüs salgını giderek yayılırken Türkiye’de şu ana kadar 6 vaka görüldüğü açıklandı. Giderek yayılan salgın nedeniyle eğitime ara verilmesi, spor müsabakalarının seyircisiz gerçekleştirilmesi gibi önlemler alınırken bugüne kadar çalışanlara dair herhangi bir önlem alınmamış olması kapitalizmin vahşi yüzünü gösteriyor.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Koranavirüs nedeniyle çalışanlara ücretli izin verilmesi başta olmak üzere emekçiler tarafından çeşitli talepler giderek daha güçlü biçimde ortaya konulmaya başlandı.

Sosyal medya #KoronayaKarşıÜcretliİzin etiketiyle gerçekleşen paylaşımlarda, çalışanlara ücretli izin verilmesinin yanı sıra farklı sektörlerde çalışanların özgün sorunlarına dair de talepler öne çıkıyor. Paylaşımlarda ücretsiz izin dayatmasının ve işten çıkarmaların kabul edilemeyeceği, bazı iş yerlerinde uygulanan uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma ve vardiyaların azaltılması gibi ara çözümler yeterli olmadığı vurgulanıyor.

Öte yandan sağlık çalışanları için koruyucu ekipman ve benzeri tüm önlemlerin alınması, poliklinik hizmetlerinin azaltılması, yoğun bakım ünitelerinin hazır hale getirilmesi, hava yollarında çalışanlar için önlemlerin arttırılması, riskli bölgelere yapılan seferler sonrasında en az 14 gün dinlenme hakkı verilmesi, zorunlu olmayan seferlerin iptal edilmesi, işten çıkarmaların son bulması talepleri de öne çıkıyor.


Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir