İtalya’da hapishanelerde Koronavirüs isyanı: Bir kişi hayatını kaybetti çok sayıda mahpus yaralandı

yazar:

kategori:

İtalya’da Yeni Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yürürlüğe sokulan yeni uygulamalara karşı 4 hapishanede mahpuslar isyan çıkardı.

Güneyde Napoli Poggioreale, kuzeyde Modena’da, orta İtalya’da Frosinone ve kuzeybatıda ise Alexandria hapishanelerde bulunan mahpuslar Koronavirüs gerekçesiyle alınmak istenen, aile ziyaretlerinin yasaklanması gibi tedbirler nedeniyle ayaklandı. Padova, Bari, Foggia ve Palermo’daki hapishanelerde de olaylar yaşandığı belirtiliyor.

İsyanlarda pek çok mahpus yaralanırken Modena hapishanesinde bir kişinin yaşamı yitirdiği açıklandı. Bologna yakınlarındaki Modena hapishanesindeki isyanda 2 cezaevi görevlisinin de yaralandığı ve 20 görevlinin hapishaneden çıkmak zozunda kaldığı ifade ediliyor. Pek çok hapishanede isyanlar devam ederken, yakınları da dışarıda mahpuslara destek veriyor.

Cezaevi memurları sendikası tarafından ise isyandan sonra 80 mahpusun başka hapishanelere gönderildiği açıklandı. Öte yandan Milano’nun güneyinde, Pavia’daki Torre del Gallo hapishanesinde, mahpusların iki gardiyanı rehin aldığı ve anahtarlarını alarak hapishanede kaçtığı belirtiliyor.

Koronavirüs bulaşanların sayısının 7375’i bulduğu ve 366 kişinin hayatını kaybettiği İtalya’da, 14 kent için karantina kararı alınmıştı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir