Irkçı vatandaşlık yasasına karşı eylemlerin devam ettiği Hindistan’da devlet destekli Hindu çeteler Müslümanlara saldırdı: En az 20 kişi hayatını kaybetti

Hindistan’da uzun süredir eylemlere neden olan ırkçı vatandaşlık yasası nedeniyle başkenti Yeni Delhi’de meydana gelen olaylarda şu ana kadar en az 20 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Yeni Delhi’de yasaya karşı çıkan gruplar ve devlet destekli Hindu çeteler arasında Pazar günü başlayan çatışmalar, Müslüman azınlığın yaşadığı kuzeydoğu Yeni Delhi’de yoğunlaştı. Hindu çetelerin saldırıları nedeniyle çok sayıda Müslümanın evini terk ettiği belirtiliyor. Çatışmalarda şu ana kadar 20 kişinin yaşamını yitirdiği 200’den fazla kişinin de yaralandığı öğrenildi. Çok sayıda kişinin çete saldırılarından kaçarken yüksekten düşme sonucu yaşamını yitirdiği ifade ediliyor.

Devlet destekli Hindu çetelerin saldırılarında çok sayıda caminin yanı sıra Müslümanlara ait dükkanlara ve evlere de saldırılar düzenlendiği, insanları dövüldüğü ve eşyalara zarar verildiği belirtiliyor.

Hindistan’da, Pakistan, Afganistan ve Bangladeş’ten gelen 6 dini gruba vatandaşlık yolunu açan ancak aynı durumdaki Müslüman göçmenleri kapsam dışı bırakacak şekilde değiştirilen “Vatandaşlık Yasası”na karşı Müslümanlar ve insan hakları savunucularının eylemleri uzun süredir eylemler devam ediyordu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir