Anasayfa / Haberler / Meksika’da Ingrid Escamilla’nın bir erkek tarafından işkenceyle öldürülmesi sonrası kadınlar anayasa mahkemesini ateşe verdi

Meksika’da Ingrid Escamilla’nın bir erkek tarafından işkenceyle öldürülmesi sonrası kadınlar anayasa mahkemesini ateşe verdi

Meksika’nın başkenti Mexico City’de 9 Şubat’ta 25 yaşındaki Ingrid Escamilla isimli kadın, birlikte olduğu Eric Francisco Robledo tarafından öldürülmüştü.

Ingrid’i öldürdükten sonra bedenini parçalayan 46 yaşındaki Robledo tutuklanmış, ülkedeki bazı gazeteler kadının cesedinin fotoğraflarını yayımlamıştı.

Ardından da 20 Şubat’ta 7 yaşındaki Fatima Cecilia Aldrighett isimli kız çocuğu, okul çıkışı annesini beklerken kaçırılarak öldürülmüştü.

Çocuğun cesedinde cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ve darp edildiğini gösteren izlere rastlanmış, cinayet zanlısı iki kişi gözaltına alınmıştı.

Bu cinayet haberlerinin ardından sokağa çıkan kadınların artan kadın cinayetlerine, bu davalardaki cezasızlığa ve medyanın tavrına tepki göstererek başlattığı eylemler günlerdir sürüyor.

Kadınlar Sonora eyaletindeki Anayasa Mahkemesi önünde toplandı.

İçeri girerek mahkemeyi ateşe veren kadınlar, Ingrid’in olay yerindeki fotoğraflarını yayımlayan La Prensa isimli gazetenin bir aracını da yaktı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir