Eğitim emekçisi İnan Avşar sömürü koşullarını ve eğitim sistemini eleştirdiği ettiği videonun ardından intihar etti

15 yıllık eğitim emekçisi İnan Avşar, dün YouTube’ta yayınladığı, kapitalist sistemin yarattığı sömürü koşullarını ve eğitim sistemini eleştirdiği videonun ardından intihar etti. Ankara Batıkent’te aracında intihar eden matematik öğretmeni Avşar’ın cenazesi adli tıp kurumuna kaldırıldı.

Çeşitli özel okullarda matematik öğretmenliği yapan Avşar, YouTube’a yüklediği videoda “Bu dünyanın adaleti falan yok, kendinizi kandırmayın. Emin olun bu dünyanın çok iyi çok güzel olduğunu söyleyen insanlar aslında kapitalizmin, vahşi düzenin adamları. Düşünsenize herkes mutsuz, umudunu kaybetmiş, depresyonda, intihar ediyor… E bu adamdan sana fayda gelir mi, gelmez. Niye gelmez çünkü bu adamı sömüremezsin, sana enerjisi olan, halen kendini kandırmış, kendini motive etmiş insanlar lazım. Çocuklarınızı okula falan göndermeyin. Okulda çocukların beyni yıkanıyor, neslimiz kurutuluyor” ifadelerini kullandı.

Videoda ailelere seslenen Avşar “Çocuklarınızı okula göndermeyin.  Çocuklarınızın beyni yıkanıyor. 15 yıllık eğitimciyim, bu işe severek girdim. Babam da eğitimciydi. Çocuklardan çok şey öğrendim. Ama şunu farkettim ki okul tamamen ticari bir hapishane. Çocukların şu an oralarda beyni yıkanıyor. Saçma sapan bir sisteme adapte etmeye çalışıyorlar çocuklarınızı. Artık çocukların yüzüne bakamıyorum. Yüzlerine bakamıyorum. Saşma sapan bir sisteme hazırlıyorum çocukları” dedi.

İnan Avşar’ın yayınladığı video “İnsan insana güvenmedikten sonra yaşamanın ne anlamı var ki?” sözleriyle sona eriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=g-L8EJ62lOA&feature=youtu.be

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir