Ali Kitapcı’nın ailesi ve yoldaşları “terörist” ithamına karşı hukuki süreç başlattı, Bakırköy Hapishanesindeki mahpuslara kitap ve gazete gönderdi

10 Ekim Katliamı’nda hayatını kaybeden anarşist Ali Kitapcı’nın hayatının anlatıldığı “Bizim Ali-Anarşist Bir Demiryolcunun Hikayesi” kitabıyla ilgili röportajın yer aldığı Meydan Gazetesi’nin 51. sayısı, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlülere ‘terör örgütü üyesinden övgüyle bahsedildiği’ gerekçesiyle verilmemesi sonrası Ali Kitapcı’nın ailesi ve yoldaşları kararı veren kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ali Kitapcı’nın eşi Iraz Emel Kitapcı ve kardeşi İhsan Azmi Kitapcı adına yapılan suç duyurusunda hapishane yetkililerinin ‘kişinin hatırasına hakaret’, ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘iftira’ suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

Öte yandan bugün Bakırköy Kadın Hapishanesi’nde bulunan mahpuslara bugün Kadıköy PTT önünden ‘Meydan Gazetesi ‘ve ‘Bizim Ali – Anarşist Bir Demiryolcunun Hikayesikitabı gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan trans mahpus Esra Arıkan’a posta yoluyla gönderilen Meydan Gazetesi’ni hapishaneye alınmamıştı. Cezaevi yönetimi tarafından verilen kararda 10 Ekim  Ankara Gar Katliamında yaşamını yitiren anarşist demiryolu emekçisi Ali Kitapcı ile ilgili “terör örgütü üyesi” ithamında bulunulmuştu. Kararda Ali Kitapcı’nın hayatını anlatan “Bizim Ali – Anarşist Bir Demiryolcunun Hikayesi” adlı kitap hakkında gazetede yayınlanmış röportaj ile ilgili “terör örgütü üyesinin hayatından alıntılar yapılarak, övgüyle bahsedildiği” ifadeleri kullanılmıştı.

Devletin bu ithamı sonrası Ankara’da, Ali Kitapçı’nın ailesi ve yoldaşları bu duruma tepki gösteren bir basın toplantısı düzenlemişti. Basın toplantısında okunan basın metninde “…Ali Kitapcı’yı da, onun fikirlerini de, 10 Ekim karanlığında katledilen tüm canlarımızı da yaşatmaya devam edeceğiz. Bu ithamlarda bulunanlar mutlaka hesap verecekler.” ifadeleri kullanılmıştı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir