AKP’li ‘yaşam koçu’ etkinliğinin reklamı için Sibel Ünli’nin adını kullandı

yazar:

kategori:

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AKP’den Mardin Artuklu Belediye Başkan Aday Adayı olan ve kendini ‘yaşam koçu’ olarak tanıtan Murat Çuhadar 11 Ocak’ta gerçekleştireceği etkinliğin reklamı için geçtiğimiz günlerde intihar eden İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli’nin adını kullandı.

Sibel Ünli yaşamına son vermeden önce sosyal medya hesabından yeni yıl dileğini “iş bulmak” olarak açıklamış ve İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin yemek hakları için eylemleri sürerken “Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var” paylaşımı yapmıştı. Pek çok muhalif politik çevreyle ilişkileri bulunan Sibel Ünli, 15 Mayıs 2017 tarihinde vicdani reddini açıklamıştı.

Kendini yaşam koçu olarak tanıtan, AKP’li Murat Çuhadar’ın 11 Ocak saat 20.00’de Bakırköy Yasemin Yalçın Sahnesi’nde gerçekleştireceği etkinlik için Twitter hesabından yaptığı duyuruda Sibel Ünli’yi kullanması sosyal medyada da tepki çekti. Murat Çuhadar paylaşımında “11 Ocak 2020 Saat 20:00 De Sibel İçin Oynuyoruz. Bilet Fiyatı 1 TL 40 Kuruş. Tüm Gelir Öğrenci Bursu İçin . İdeoloji Ve Siyasete Alet Edenlere Lanet Olsun.” ifadelerine yer verdi.

Sibel Ünli’nin intiharının ardından geçtiğimiz Cumartesi günü Kadıköy’de arkadaşları tarafından eylem gerçekleştirilmiş, eylemde “Depresyon Değil Kapitalizm Öldürür”, “İntihar Politiktir” pankartları açılmıştı. İstanbul Üniversitesi öğrencileri de bugün gerçekleştirdikleri eylemle Ünli’yi anmıştı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir