Anasayfa / Haberler / AKP önünde Kanal İstanbul eylemi

AKP önünde Kanal İstanbul eylemi

İstanbul’da Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, Kanal İstanbul projesini protesto etmek için AKP Kadıköy ilçe binası önünde eylem yaptı.

Gazete Karınca’nın haberine göre “Sana Kanal İstanbul’u yaptırmayacağız” pankartı açan eylemciler, şu açıklamayı yaptı:

“Kanal İstanbul demek doğanın yıkımı ve talanı demektir. Kanal İstanbul demek milyonlarca emekçinin daha fazla yoksullaşması demektir. Kanal İstanbul demek onlarca hayvan türünün hayatını kaybetmesi demektir.

Kanal İstanbul demek ormanlarımızı, su havzalarımızı kaybetmemiz demek. AKP yandaşları bu proje ile daha fazla zenginleşecek. Kanal İstanbul bizim vergilerimizle yapılacak. Kanal İstanbul’u protesto etmek, yaşam hakkımızı savunmak en doğal, demokratik hakkımız. Biz bu projeyi yaptırmayacağız. Kanal İstanbul iptal olana kadar sokaklardayız.”

“Kanala hayır” sloganları atan SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci, SGDF üyesi Mert Karatağ ve ESP üyesi Gamze Toprak polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

Haber takibi yapan Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Pınar Gayıp da darp edilerek gözaltına alındı. Çevredekilerin tepkisi üzerine Gayıp serbest bırakıldı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir