Doğa Koleji öğretmenleri greve başladı

Aylardır ücretlerini alamayan Doğa Koleji öğretmenleri bugün greve başladı. Doğa Koleji’nin Ankara Bağlıca, Eryaman, Çukurambar, Batıkent ve Birlik, İzmir Mavişehir-2, İstanbul GOP, Şişli, Bayrampaşa, Bahçehir, Sarıyer, Topkapı ve Avcılar kampüslerinde çalışan öğretmenler İş Kanunu’nun 34. maddesi gereğince iş bırakırken, kurumun Ataşehir’deki yönetim binasında bir araya gelen öğretmen ve veliler, “Doğa Koleji Öğretmenleri Hakkını Alacak” yazılı afiş ve “İş Kanunun 34. maddesine dayanarak iş bırakıyoruz” yazılı dövizler taşıdı.

Burada açıklamalarda bulunan öğretmenler, ekonomik olarak büyük sorunlar yaşadıklarını, aylardır ücretlerinin ödenmemesine yönelik yönetimden doyurucu bir açıklama alamadıklarını ve bu şartlarda eğitim veremeyeceklerini söyledi.

Velilerin de destek verdiği açıklamanın ardından grup adına bir öğretmen, iş bırakma bildirimlerini yönetime sundu. Bildirim yazısında, isim ve imzası bulunan işçilerin, fazlaya ilişkin tüm haklarının saklı kalmak kaydıyla, ücretleri ödeninceye kadar bugünden itibaren İş Kanunu’nun 34. maddesi gereğince haklarını kullanacağı ve tüm mağduriyetler için ayrıca yasal yollara başvuracağı bildirildi.

Öte yandan yönetim okulun satılması ve ücretlerle ilgili bugün de açıklama yapacağını belirtmesine rağmen yine açıklama yapmadı.

Konuyla ilgili konuştuğumuz Doğa Koleji’nin Topkapı kampüsünde çalışan sınıf öğretmeni Bekir Akbaba ise veliler tarafından 2 milyar liradan fazla bir para yatırıldıktan kısa süre sonra kaybolduğunu, üç ayı aşkın süredir öğretmenler hiç ödeme alamadığını ifade etti. “Nitelikli bir şekilde dolandırıldığımızı düşünüyoruz. İkinci bir Çiftlik Bank olayı yaşıyor gibiyiz.” ifadelerini kullanan Akbaba “Bakanlık bir açıklama yaptı, öğretmenler başının çaresine baksın dedi. Biz sonuna kadar, ücretlerimiz yatana kadar dersleri bırakma kararı aldık ve bu süreç devam edecektir.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir