Alexis’in katledilişinin 11. yılında Yunanistan’da eylemler

yazar:

kategori:

6 Aralık 2008’de bir polis tarafından vurularak öldürülen 15 yaşındaki anarşist öğrenci Alexandros Grigoropoulos’un cinayetinin 11. yıldönümünde Atina başta olmak üzere Yunanistan’ın pek çok yerinde eylemler gerçekleştiriliyor.

Atina’da bazı metro istasyonları kapanırken Exarcheia bölgesi civarı binlerce polis tarafından abluka altına alındı. Atina’da ilk olarak öğlen saatlerinde toplanan binlerce öğrenci bir eylem gerçekleştirdi. Eylemler gün boyu devam etti.

Akşam saatlerinde Atina başta olmak üzere pek çok kentte eylemler gerçekleşti. Atina’da akşam saatlerinde gerçekleşen eyleme 12 bin kişinin katıldığı belirtiliyor. Exarcheia’da gerçekleşen eylemde polis ve eylemciler arasında çatışma çıktı.

Selanik’te anarşistlerin düzenlediği eyleme binlerce kişi katılırken, öğrenci grupları tarafından da eylem düzenlendi. Patras’ta gerçekleşen eylemde de polis ve eylemciler arasında çatışma çıktı. Eylemlerde 25 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Alexandros Grigoropoulos 6 Aralık 2008’de arkadaşı Nikos Romanos ile Atina’nın Exarcheia bölgesinde otururken yanlarına gelen polislerden birinin ateş etmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Alexis’in 15 yaşında katledilişinden sonra Atina başta olmak üzere Yunanistan’ın birçok şehrinde iki hafta süren bir ayaklanma patlak vermişti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir