Anasayfa / Haberler / Kadınlar yasağı tanımıyor: 25 Kasım’a sahip çıkmaya Taksim sokaklarına çağırıyoruz

Kadınlar yasağı tanımıyor: 25 Kasım’a sahip çıkmaya Taksim sokaklarına çağırıyoruz

Beyoğlu Kaymakamlığı, kadınların yarın Taksim’de gerçekleştireceği 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü eylemini yasakladığını duyurdu. İstanbul 25 Kasım Kadın Platformu ise yasak sonrası Taksim’de gerçekleşecek eylemin çağrısını tekrarladı.

Yarın Beyoğlu Tünel Meydanı’nda yapılacağı duyurulan eylem için kaymakamlık “25.11.2019 günü saat 19:00’da idaremiz Tünel Meydanda “Kadına yönelik şiddete, cinayete, tacize, tecavüze, cinsel istismara karşı isyanımızı büyütüyoruz 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde buluşuyoruz” sloganı ile (Twitter) sosyal medya hesapları üzerinden çağrılar yapıldığı tespit edilmiştir.Söz konusu toplantı ve gösteri yürüyüşü Beyoğlu Kaymakamlığının 24/11/2019 tarih ve 34255955.17381.2019/2804 sayılı kararı ile yasaklandığı kamuoyuna duyurulur.” açıklaması yaptı.

Buna karşın İstanbul 25 Kasım Kadın Platformu Twitter hesabından yaptığı açıklamada “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün yasaklamak tüm kadınların her gün karşı karşıya kaldığı şiddeti görünmez kılmak demektir. Kadınların değil, erkek şiddetinin engellendiği bir dünya için 25 Kasım’a sahip çıkmaya Taksim sokaklarına çağırıyoruz; çağrımızı tekrarlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl yapılan 25 Kasım eyleminde İstiklal Caddesi’nde yürüyüş yapılması engellenmişti. Kadınların geri adım atmaması üzerine polis zor kullanarak kalabalığı dağıtmaya çalışmıştı. Kadınlar hazırladıkları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili bildiriyi okumuştu.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir