Almanya’da anti faşistler Neo-Nazilere karşı yürüyüş düzenledi

Nazizmi övme ve Yahudi soykırımını inkar etme suçlarından dolayı 2 yıl hapse mahkum olan Ursula Haverbeck’in doğum günü vesilesiyle Almanya çapında çağrı yapan Naziler, dördüncü kez Bielefeld’de yürüdü. Aylardır yapılan tartışmalar, tepki ve başvurulara rağmen Nazilerin yasaklanmayan yürüyüşüne binlerce Bielefeld’li sokağa çıkarak tepki gösterdi.

Evrensel’in haberine göre binlerce kişi, polisin tüm engelleme çabalarına rağmen sabahın erken saatlerinde şehir merkezine akın etti. Miting ve yürüyüşlerin başlamasına kısa bir süre kala polisin şehre girişi kapatması üzerine birçok insan miting ve yürüyüşlere katılamadı. Adeta olağanüstü hal ilan edilen şehirde 1500 polis, panzerlerle şehrin bütün giriş çıkış noktalarını ablukaya aldı. Tramvay ve otobüslerin gün boyu çalışmadığı kentte şehir merkezine giriş çıkışlar yasaklandığı için pek çok esnaf dükkan kapatmak zorunda kaldı.

Polis ablukasına rağmen binlerce kişi Bielefeld’in değişik noktalarında bir araya gelerek protesto yürüyüşüne geçti. Yürüyüşe katılamayanlar evlerin balkonlarından yazdıkları dövizlerle ve sloganlarla Nazilere tepki gösterdi. Bielefeld halkı farklı güzergahlarda miting ve yürüyüşler yaparak, barikatlar kurarak polis korumasında yürüyen Nazileri engellemeye çalıştı. Polis, Nazilerin yürüyüş güzergahlarını kapatan antifaşistleri biber gazı kullanarak dağıtmaya çalıştı, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir