Lufthansa’da 48 saatlik grev başladı

yazar:

kategori:

Bugün Almanya merkezli havayolu şirketi Lufthansa’da uçuş görevlilerinin, 48 saatlik grevi başladı.

Grevin başlamasından sonra, bu sabah (7 Kasım) saat 09.00’a kadar Frankfurt Havaalanı’nda 40’tan fazla uçuş iptal edildi. Ülkedeki kabin personeli sendikası Ufo, grevin Lufthansa genelinden diğer havayolu firmalarına da genişletilebileceğini kaydediyor. Havayolu çalışanlarının sendikası Ufo’nun sözcüsü Nicoley Baublies greve katılımın iyi olduğunu belirtti.

Ufo’nun talepleri arasında yaklaşık 21 bin Lufthansa uçuş görevlisine daha yüksek ücret ve harcırah ödenmesi ile süreli çalışanlar için sabit kadrolara geçiş imkanlarında iyileştirme bulunuyor.

Uçuş görevlilerinin greve gideceğini duyurmasının ardından ise Lufthansa dün, bin 300 uçuşunu iptal etmişti. Şirket tarafından kamuoyuna duyurulan yeni uçuş planına göre, tüm Lufthansa grubuna ait yaklaşık 3 bin uçuştan Perşembe günü 700, Cuma günü ise 600’ü iptal edilmişti.

Lufthansa’nın grevi engellemek için Frankfurt İş Mahkemesi’ne yaptığı başvuru reddedilmişti. Lufthansa, sendika yönetiminin yönetmeliğe uygun şekilde göreve gelmediğini, bu nedenle de toplu iş sözleşmesini sonlandırma yetkisine sahip olmadığını öne sürüyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir