Anasayfa / Haberler / İstanbul Havalimanı işçileri iş cinayetlerine karşı greve çıktı

İstanbul Havalimanı işçileri iş cinayetlerine karşı greve çıktı

İstanbul Havalimanı işçileri, dün yaşanan iş cinayetinden sonra bu sabah işe çıkmayarak yemekhanede tepki gösterdi. Fiili grev başlatan yaklaşık 300 işçi, gerekli önlemler alınana kadar sahaya çıkmayacaklarını söyledi.

İstanbul Havalimanı’nda DHL kargo firmasının alt yüklenici firması Berko inşaatta havalandırmacı olarak çalışan 18 yaşındaki Mehmet Aydın, 31 Ekim’de asansörün şaft boşluğuna düşerek yaşamını yitirdi. Çalışma arkadaşları Van Erciş’ten amcaları ile çalışmaya gelen Mehmet Aydın’ın bir hafta sonra sözleneceğini ifade ederken, şantiyede fazla mesai ile çalıştıklarını, yürüyüş yollarında aydınlatma ve ışık olmadığını ve cep telefonu ışığı ile yürümek zorunda kaldıklarını belirtti.

Şantiye iş güvenliği önlemlerinin alınmadığını söyleyen işçiler, yürüyüş yolundaki karanlıkta asansör boşluğunun kapatılmadığını, sabitlenmediğini ifade ederek, Mehmet Aydın’ın akşam mesaisinden çıkarken merdiven kapısı zannedip asansör boşluğundaki kapıyı açarak şaft boşluğuna düştüğünü düşündüklerini belirtti.

İstanbul Havalimanı’nda çalışan yaklaşık 300 işçi, fiili grev yaparak iş cinayetine tepki gösterdi. 4 Kasım Pazartesi gününe kadar gerekli önlemler alınmazsa iş başı yapmayacaklarını söyledi.

İşçiler, “Bu havada bile kötü koşullarda çalıştırılıyoruz. Hava çok soğuk ve taşeron firma da ana firma da bir mont bile dağıtamadıklarını söylüyor” dedi.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir