Eskişehir’de eylem yapmak isteyen metal işçilerine polis saldırısı

Zeytinoğlu Grubu’nda yer alan üç fabrikada ücret alacaklarını ve kıdem tazminatlarını alamadıkları için direniş başlatan Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin Ankara’ya yürüyüş başlatmak için yapacakları basın açıklamasına polis saldırdı. Saldırıda aralarında şube yöneticilerinin ve Genel Örgütlenme Sekreteri’nin de bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.

Polis, basın açıklaması sırasında işçilerin kullandığı ses aracının çekilmesi için çekici çağırdı. İşçiler ses araçlarını vermek istemeyince polis biber gazı kullandı. Biber gazından etkilenen sendika başkanı Adnan Serdaroğlu ve 3 metal işçisi hastaneye kaldırılırken 29 metal işçisi gözaltına aldı.

İşçiler polis saldırısının ardından basın açıklamasını gerçekleştirdiler. Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine’a işçileri basın açıklamasının ardından Ankara’ya yürüyüşlerine başladı.

Zeytinoğlu Grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine’da çalışan, ücret alacaklarını ve tazminatlarını alamayan 500 işçi mağduriyetlerinin giderilmesi talebiyle bir ayı aşkın süredir eylem yapıyor. Bugüne dek 9 bine yakın imza toplayan, bakanlara ve milletvekillerine mektuplar yazan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, seslerini duyurabilmek amacıyla önceki gün açlık grevine başlamıştı. Eskişehir Espark önünde direniş çadırı kuran işçiler, bugün yapılacak basın açıklamasının ardından Ankara’ya yürüyecekti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir