Anasayfa / Haberler / Kayyum eylemleri 4. gününde sürüyor

Kayyum eylemleri 4. gününde sürüyor

Amed, Van ve Mardin belediyelerine kayyum atanmasının ardından başlayan eylemler 4. gününde devam ediyor.  Eylemliklerin 4. gününde Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin sosyal medya hesabından “ses ve gürültü” eylemine çağrı yapıldı.

Van

Van’da, kayyum atamasını yürüyüşle protesto eden kitleye polis gaz bombaları ile saldırdı. Kültür Sarayı’ndan Maraş Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçen kitle, kayyum atamalarına yönelik tepkilerini gösterdi.Yol boyunca  “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Van halkı uyuma, iradene sahip çık” ve “Kahrolsun AKP” sloganları atan kitleye bir süre sonra polisler zırhlı araçlarla müdahale etmeye başladı. Üzerlerine gaz bombaları atılan kitle, bu müdahale üzerine HDP İl Örgütü binasına geçti.

Mardin

Mardin’de halkın katılımının engellendiği HDP’li milletvekilleri ve belediye başkanları yürüyüş düzenledi. Yerine kayyum atanan Ahmet Türk, kayyumların yolsuzluklarını bir bir ortaya çıkardıkları için hedef haline getirildiklerini belirterek, “Sadece Kürtler değil, Türk halkı da zarar görüyor” dedi.

Diyarbakır

Amed’in Yenişehir ilçesi AZC Plaza önünde toplanan HDP milletvekilleri ve yurttaşlar, yüzlerce polis ve TOMA’larla ablukaya alındı. Çevredeki yollara TOMA’lar konumlandırırken, DBB hizmet binası karşısındaki Lise Caddesi’nde oturma eylemi başlatan HDP milletvekilleri Musa Farisoğulları, Dersim Dağ, Remziye Tosun, Feleknas Uca ve Dilşat Canbaz da buradan ayrılarak AZC Plaza önünde toplanan gruba dahil oldu. Oturma eylemi akşam saatlerinde sona ererken kayyumlara karşı eylemlerinin yarın da devam edeceği belirtildi.

İzmir

İzmir’de ÇHD ve ÖHD üyesi avukatların İzmir Adliyesi C blok önünde yapmak istediği eyleme polis saldırdı. Eylemde 26 avukat ve Seyri Sokak Muhabiri Oktay İnce polislerce darp edilerek gözaltına alındı. Avukatlar sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakılırken, Oktay İnce ise İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir