Anasayfa / Makaleler / Barış ve özgürlük iradesinin gasbına karşı Kürt halkının yanındayız

Barış ve özgürlük iradesinin gasbına karşı Kürt halkının yanındayız

Bu sabah güne Amed, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri eşbaşkanlarının görevden alındıkları haberiyle uyandık. Amed’e vali Güzeloğlu, Mardin’e vali Yaman, Van’a vali Bilmez kayyum olarak atandı. Kürt sorununda inkâr ve imhaya dayalı geleneksel devlet politikasının parçası olan bu uygulama düzenin karakterini bilenler açısından hiç şaşırtıcı değil.

Kaldı ki Recep Tayyip Erdoğan da seçimlerden önceki şu sözleri ile bu saldırının geleceğini ilan etmişti:

“Kayyum atanan yerleri geri alacağız diyorlar. Benim vatandaşım bunları geri almana fırsat veriyorsa, devletin imkanlarını Kandil’e gönderecek olursanız yine kayyumlarımızı atarız.”

Bu saldırı ile devlet, Kürt sorununda imhaya dayalı politikalarını devam ettireceğini, görmek istemeyenlerin bile inkâr edemeyecekleri netlikte, bir kez daha gösterdi. Ayrıca sadece Kürt sorununun değil, bu topraklarda yaşadığımız hiçbir sorunun gerçek çözüm mekanizmasının sandık olmadığını da yine gördük.

Ancak bu saldırı yalnızca seçilenlerin görevden alınmaları ve yerlerine kayyum atanması, yani burjuva demokrasinin meşruluğunu dayandırdığı ‘seçme ve seçilme hakkının’ gasbından ibaret değildir. Aynı zamanda Kürt halkının özgürlük ve barış iradesinin karşısında devletin baskı ve savaş politikalarını yükseltmekte kararlı olduğunun ilanıdır. Dolayısıyla halkları birbirine düşmanlaştıran, daha fazla ölüm, yoksulluk ve özgürlüklerimizin daha da daraltılması anlamına gelen bu saldırılara ve genel olarak savaş politikalarına dur demek hepimizin görevidir.

Bizler özgürlükçü komünistler olarak gerçek özgürlüğün her ulustan emekçilerin ortak mücadelesi ile kazanılabileceğini biliyoruz. Ortak bir mücadele hattını örebilmenin yolu ise düzenin saldırılarına karşı dayanışma içinde olmak ve birlikte direnmektir. Emekçilerin direnişinin yolu da doğrudan eylem, yani yapabileceğimiz her yerde sokağa çıkarak, üretimi durdurarak, dersleri boykot ederek vb. hayatı durdurmaktır.

Bugüne kadar olduğu gibi özgürlük ve barış iradelerine yönelik saldırılara karşı Kürt halkı ile dayanışma içinde olacağımızı, bu topraklarda yaşan farklı halklardan emekçilerin bu yönde bir iradenin çıkması halinde bu saldırı karşısında gücümüz oranında katkı sunacağımızı duyuruyoruz. 

Yaşasın halkların kardeşliği
Yaşasın direniş yaşasın özgürlük
Serhildan jiyan e

Yeryüzü Postası – IWW İstanbul

Adresi kontrol edin

Aaron Bushnell’in Gazze ile Dayanışma Eylemi Üzerine – Crimethinc

“Yöneten sınıfımızın normal olmasına karar verdiği şey bu” 25 Şubat Pazar günü, bir kişiden [1] …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir