Atina: Devletin artan baskılarına karşı ‘Spirou Trikoupi 17’ İşgal Evi’nden dayanışma çağrısı

Atina’da bulunan göçmenler için kurulan ‘Spirou Trikoupi 17’ İşgal Evi yaşanan devlet baskılarıyla ilgili açıklaması.

Son haftalarda, seçimlerden sonra, öz-örgütlü ve özgür yapılarımızın varlığını ve bu toplumun en yoksul ve ezilen kesimlerinin yaşamlarını tehdit eden daha totaliter ve aşırı sağcı bir devletin gelişimine tanık oluyoruz. Yeni hükümet medyanın kontrolünü ele geçirerek, göç bakanlığını kaldırarak ve onun yetkisini polis tarafından yürütülmek üzere kamu düzeni bakanlığına devrederek, ilk gününden itibaren gerçek yüzünü göstermeye başladı. “Yasal” belgeleri olmayan insanların kitlesel olarak tutuklanmasıyla devam ettiler, sınır kontrollerini güçlendirdiler, Türkiye’ye “yasa dışı” yoldan geri gönderdiler ve gerekli olan sosyal sigorta numarasını sağlamayarak mültecilerin ve göçmenlerin ulusal sağlık sistemine erişimini engellediler. Aynı zamanda bunun çocukların eğitim sistemine erişimi üzerine doğrudan etkisi oldu, [çocukların] aşı olmadan okula gitmelerine izin verilmiyor. Aynı politikanın bir başka boyutu, Exarcheia ve bu mahallenin bu çürümüş, hiyerarşik ve yozlaşmış sisteme karşı olan tüm yapılarını ilgilendiriyor. Planları, Atina’da hala direnmekte olan tek yeri soylulaştırmak ve kontrolünü ele geçirmek. Kısa zamanda iki mülteci işgal evine, Notara 26 ve Hotel Oneiro’ya saldırdılar, yaşamları ve özgürlükleri için endişe eden yüzlerce insanı zor duruma düşürmek için su ve elektriğini kesmeye çalıştılar.

Sp. Trikoupi 17’de tümüyle terk edilmiş 15 yıldır boş olan bir binaya tekrar hayat verdik. Banyoları inşa ederek ve odaları ayırarak başladık, çocukların eğitimleri ve yaşamlarının daha renkli hale getirilmesi için bir sınıf ve oyun alanı yaratmayı başardık. Anti-otoriter, ırkçılık karşıtı ve feminist değerler ve ilkelerle hepimizin ortak yaşamımız ve mücadelelerimiz hakkında kararlar aldığımız haftalık meclis ve çalışma grupları için öz-örgütlü bir alan yarattık.

Bizim açımızdan, biz başka ve daha iyi bir toplum için direnmeyi ve mücadele etmeyi sürdüren her öz-örgütlü yapı, işgal evi ve sosyal alan ile dayanışma içerisindeyiz. İlkelerinin ve yüksek ideallerinin dayanışma, eşitlik ve öz örgütlenme bir toplum. Teslim olmayacağız, devletin bizi imha etme ve kökümüzü kurutma isteğine karşı direneceğiz.

Sizlerden yıllar boyunca gösterdiğiniz gibi gerçek ve aktif dayanışmanızı talep ediyoruz. Bu savaşta, bir arada durmalı, düşüncelerimiz için yan yana gelmeli ve bize karşı mücadele etmeye çalışan insanlık dışı baskı mekanizmalarına karşı bir araya gelmeliyiz. Yanımızda duran toplulukların, mahallelerin ve politik kolektiflerin desteğini istiyoruz.

Baskılarınız işe yaramayacak

Bir hareketi tahliye edemezsiniz

Birlikte direneceğiz, hayatta kalacağız ve özgürleşeceğiz

Dayanışma kazanacak

ST17

Kaynak: Athens: Statement from Spirou Trikoupi 17

Çeviri: Yeryüzü Postası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir