Hong Kong Havalimanı’nda süren eyleme polis saldırdı

Hong Kong havalimanında beş gündür protestolarını sürdüren hükümet karşıtı eylemcilere polis saldırdı.

Her yıl yaklaşık 75 milyon yolcunun kullandığı dünyanın en yoğun 8. havalimanında Salı günü de bir önceki gün gibi gösteriler vardı. Havalimanında gün içerisinde binlerce gösterici toplandı, uçuşlar sekteye uğradı.

Yerel saatle gece 11.00’den sonra onlarca polis memuru, havalimanındaki protestocuları dağıtma girişiminde bulundu. Polis biber gazı kullanırken , protestocular ise kurdukları barikatla karşı koymaya çalıştı.

Gece saatlerinde ise çok sayıda göstericinin havalimanını terk etti, polis de geri çekildi. Havalimanına uçakların yeniden iniş yapmaya başladığı bildirildi. 

Hong Kong havalimanının internet sitesinden yapılan açıklamada, “Uluslararası Hong Kong Havalimanı’ndaki tüm operasyonlar ciddi şekilde aksaklığa uğradı, tüm kalkışlar iptal edildi” denildi.

Açıklamada, yolcuların havalimanına gelmemesi, hâlihazırda havalimanında olanların ise en kısa sürede terminal binalarından ayrılması istendi. Yetkililer, havalimanına ulaşan uçakların inmesinde bir sorun yaşanmasını beklemediklerini belirtti.

Hong Kong’daki gösteriler Haziran ayında suç işlediklerinden şüphelenilen kişilerin Çin’e iadesine imkan veren tartışmalı yasa tasarısı nedeniyle başladı. Her ne kadar yasa tasarısı askıya alınsa da göstericiler, “Çin’in boyunduruğuna karşı çıkmak amacıyla” gösterilerine düzenli aralıklarla devam ediyor. (Kaynak: DW Türkçe)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir