Anasayfa / Haberler / Avrupa’da öğrencilerin iklim değişikliği eylemleri sürüyor

Avrupa’da öğrencilerin iklim değişikliği eylemleri sürüyor

Avrupa’da gençlerin iklim değişikliğine dikkat çekmek için başlattıkları direnişe bu hafta da devam edildi. Orta öğrenim öğrencilerinin iklim değişikliği ve çevre kirlenmesi karşısında başlattıkları direniş devam ediyor. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında İsveç’te başlatılan  ve kısa zamanda bütün dünyada yankı uyandıran ‘’Fridays for future – Gelecek için Cuma’’ öğrenci direnişi bir yılını doldurmuş durumda. Okulların yaz tatilinde olması nedeniyle eylemlerin sonlanacağı yönündeki beklentiler de boşa düşmüş oldu.

Tatilin ilk Cuma’sı Stuttgart öğrenci hareketi eylem yeri olarak havaalanını seçti. Rekor denebilinecek bir uçuş gününde eylemi gerçekleştiren gençler yolculardan büyük destek aldı. Öğrenci hareketinin sözcüsü, yolculara karşı olmadıklarını; iklim değişikliği tehlikesine karşı kayıtsız duran hükümetleri, politikacıları ve bankaları protesto ettiklerini söyledi. Ana terminal kapısı önünde toplanan yüzlerce genç, ıslıklarla yetkilileri protesto etti.

38 haftadır aralıksız olarak her Cuma eylem düzenleyen gençler daha sonra Stuttgart Belediye binası önündeki alanda toplanarak çalışma grupları oluşturdu ve iklim değişikliği konusunda tartışmalar yürüttü. Eyleme katılan farklı yaşlardan gençler, açık kürsüde söz alarak iklim değişikliğine ilişkin konuşmalar yaptı. Gençler konuşmalarında artan ırkçılığa ve ırkçı parti AfD’ye de tepki gösterdi.

Avrupa’nın ikinci büyük sendikası Ver.di Başkanı Frank Bsirske ve DGB Başkanı Reiner Hoffman da yaptıkları açıklamalarla öğrenci grevini desteklediklerini söyledi; 20 Eylül’de gerçekleştirilecek eyleme katılacaklarını açıkladı. (Kaynak: Evrensel)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir