Anasayfa / Haberler / Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi Kadıköy’de Suriyelilerle dayanışma eylemi gerçekleştirdi

Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi Kadıköy’de Suriyelilerle dayanışma eylemi gerçekleştirdi

Suriyeli mültecilere yönelik artan saldırılara, sınır dışı uygulamalarına ve İstanbul Valiliği’nin kentte kayıtlı olmayan Suriyelilerin geri gönderilmesi kararına karşı Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi Kadıköy Süreyya Operası önünde eylem düzenledi. “Sınır dışılara son Birlikte Yaşamak istiyoruz” pankartı ile düzenlenen eylemde Türkçe, Arapça, Kürtçe ve İngilizce dövizler taşındı.

Pek çok demokratik kitle örgütünün destek verdiği eylemde İnisiyatif adına okunan basın açıklamasında göçmenlerin zorla kamplara gönderilmelerine, iş yerleri baskınlarına ve giderek artan ırkçı söylemlere tepki gösterildi. Açıklamada “Göç politikaları güvenlik merkezli keyfi ve siyasi kararlara indirgendi. Hükümetin misafir söylemi hak arama önünde bir engel oluşturuyor. Yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan insanlar ırkçılığın daha baskın olduğu yaşam alanlarına giriyor.”

Açıklamada ayrıca “Göçmenlerin bu güvencesiz sorunun sorumlulularından birinin Avrupa Birliği olduğunu biliyoruz. Göçmenler bir pazarlık unsuru olarak kullanılıyor. İnsanlık dışı olduğu kamplarda bekletiliyor.” denilirken AB-Türkiye arasındaki geri kabul anlaşmasının iptal edilmesi ve sınırların açılması talep edildi.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylem sırasında “Sınır dışıları derhal durdurun!”, “Komşuma dokunma, kardeşime dokunma”, “Sınırsız, sınıfsız, sömürüsüz bir dünya” sloganları atıldı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir