Porto Riko’da Vali Ricardo Rrossello’nun istifası için eylemler sürüyor

Porto Riko’da Vali Ricardo Rosselló’nun istifasını isteyen protestolar dün onuncu gününde devam ediyor. Porto Riko’da binlerce kişi tarafından protesto edilen Vali Ricardo Rrossello’nun baskılar nedeniyle görevini bırakmayacağı açıklandı. Ancak partisinin ‘başkanlık’ görevini bırakan Rosello, 2020’deki valilik seçimlerinde aday olmayacak.

Rossello hakkında geçen hafta çıkan yolsuzluk ve mesajlaşma uygulaması Telegram’da bazı politikacılar hakkındaki küfür içerikli yazışmalarının sızması, adada geniş çaplı protestolara neden olmuştu. İç işlerinde bağımsız, dış işlerinde ABD’ye bağlı olan Porto Riko’da Vali Rossello’nun istifasını talep eden göstericiler, “Protestolardan vazgeçmeyeceğiz. Bu hükümet halka saygı duymak zorunda” diyerek tepki göstermişti.

Rossello ise dün yayınladığı videoyla, partisinin “Başkanlık” görevini bıraktığını, 2020’de düzenlenecek seçimlerde de aday olmayacağını açıkladı.

Halkına kulak veren bir vali olduğunu belirten Rossello, “Birçok hata yaptım ve özür diledim. Her şeye rağmen özür dilemenin yeterli olmadığının farkındayım. Bu durum karşısında, gelecek yıl düzenlenecek valilik seçimlerinde aday olmayacağımı ve Yeni İlerici Parti Başkanlığı’ndan istifa ettiğimi sizlere bildiriyorum” ifadelerini kullandı. Ancak valinin derhal gitmesini isteyen halkı gösterilerine devam ediyor.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Porto Riko Halkla İlişkiler Sekreteri Anthony Maceira, Vali Rossello’nun güvenlik nedeniyle valiliğin resmi konutu La Fortelaza’da bulunmadığını belirtti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir