ODTÜ Kavaklık direnişine polis saldırısı

yazar:

kategori:

ODTÜ öğrencilerinin Kavaklık orman alanına yapılmak istenen KYK yurduna karşı 55 gündür sürdürdüğü direnişi kırmak isteyen polis, bugün sabah saatlerinde öğrencilerin direnişlerini sürdürdükleri alana saldırdı.

ODTÜ Rektörü Verşan Kök günlerdir öğrencileri polis saldırısıyla tehdit ediyordu. Bu sabah erken saatlerde polis baskın düzenlerken direniş alanı çevik kuvvet polisleriyle abluka altına alındı, barikatlarla çevrildi.

Akademisyenlerin de aralarında olduğu pek çok kişi baskının üzerine direniş alanına gelerek polise tepki gösterdi. Polis barikatının kaldırılması istenirken, inşaatın ruhsatsız olduğu, KYK yurdunun hukuksuz olduğu ve polisin alanı terk etmesi gerektiği ifade edildi. Öte yandan üniversiteye girişlerde detaylı kimlik kontrolü ve çanta araması dayatmalarında bulunulduğu öğrenildi.

Polisin saldırı anı…

@OdtuSavunulmali Twitter hesabından “polis arkadaşlarımızı darp ederek gözaltına alıyor” açıklaması yapıldı.

09.30 Polis, alanın dışında bulunan öğrencilere bir kez daha saldırdı. Ağaç kesimi için getirilen kamyon ise öğrencilerin üzerine sürüldü.

09.40 Kavaklık’ta polis saldırılarının ardından ağaç kesiminin başladığı aktarıldı: “Verşan Kök, ODTÜ’ye Rektör olamaz!” ve “Nefrete inat, yaşasın hayat!” sloganları ile alandaki bekleyiş sürüyor. Öğrenciler herkesi desteğe çağırıyorlar.

10.10 ODTÜ öğrencilerinin polis saldırısıyla uzaklaştırılmalarının ardından Kavaklık’ta ağaçların kesimine başlandı.

14.00 Rektörlük ağaç kesimini, yüzlerce ağaç katledildikten sonra durdurduğunu açıkladı. Ancak ağaç kesiminin hala devam ettiği öğrenildi. Rektörlük önünde toplanan ODTÜ’lüler ve destekçileri “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz.” sloganlarıyla, Kavaklık’a geri dönüyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir