Anasayfa / Haberler / Gezi’nin 6’ncı yılında Taksim’e yürümek isteyenlere polis engeli

Gezi’nin 6’ncı yılında Taksim’e yürümek isteyenlere polis engeli

Gezi Direnişi’nin 6’ncı yıldönümü nedeniyle İstanbul Taksim’deki Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi Taksim Meydanı’na yürümek istedi.

2013 yılındaki protestolar sırasında hayatını kaybedenlerin ailelerinin de olduğu eylemcilerin yapmak istediği yürüyüş polis tarafından engellendi. Polis barikatının önünde bir konuşma yapan Gezi Dayanışması’ndan Avukat Can Atalay, “Adına beka dediklerini şey için Taksim’e karanfil bırakamayacağımızı söylüyorlar. Türkiye’nin her yeri Gezi’dir her yeri direniş yeridir. Gezi’de çocuklarımızın ölmesinin emrini veren polisler ya cezaevinde ya da yurt dışında. Emri verenler hesap vermemiş olabilir, Gezi’de bu ülkenin umudu olanlar burada, direniş bayrağını yükseltiyorlar. Bir ülkede herkes adalet istiyorsa o ülkede adalet yerin dibine batmıştır. Adaletsizlik çok uzun sürmez” dedi.

Ardından Taksim Dayanışması adına basın açıklamasını okuyan Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, sözlerine direniş sırasında öldürülen ve yaralanan direnişçileri hatırlatarak başladı.

“Gezi umuttur, umut bitmez!” diyen Köymen, taleplerini bir kez daha dillendirmek ve savunmak için herkesi 24-25 Haziran’da Silivri’de görülecek olan Gezi davasına beklediklerini kaydetti.

Açıklama, Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin isimleri okunarak son buldu.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir